Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Йдеться про найбільш уражені коронавірусом регіони Префектури Західної Греції: Іліа і Ахаїа на півострові Пелопонес, а також острова Закінтос.

Міністерство закордонних справ радить українцям утриматися від відвідування окремих регіонів Греції через коронавірус.



Про це йдеться у рекомендаціях МЗС України від 13 березня.

“У зв’язку із загостренням епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням в окремих регіонах Греції захворювання, викликаного новим типом коронавірусу (2019-nCoV), Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до уражених регіонів Префектури Західної Греції: Іліа і Ахаїа на півострові Пелопонес, а також острова Закінтос, де зафіксовано найбільшу кількість випадків захворювання і є найбільший ризик зараження”, – йдеться у повідмоленні.

Читати  Українцям пропонують тури до закритої Європи: чи реально туди потрапити

Українцям, які продовжують перебувати в цих регіонах, необхідно виявляти підвищену увагу та обережність, уникати відвідання уражених вірусом населених пунктів, повідомити про своє місце перебування та контактні дані Посольству України в Грецькій Республіці або зареєструватися на веб-ресурсі «ДРУГ».

Органи влади Греції запровадили карантинні заходи у п’яти муніципалітетах регіону Ахаїа (адміністративний центр в місті Патра), семи муніципалітетах регіону Іліа (адміністративний центр в міста Піргос) Префектури Західної Греції на півострові Пелопонес, а також острові Закінтос.

Українцям, які планують подорож до Греції або наразі перебувають в цій країні, рекомендується дотримуватися рекомендацій Міністерства охорони здоров’я Грецької Республіки: уникати контактів з тваринами, ринків продажу тварин і продуктів тваринного походження, птахів і морепродуктів; уникати контактів з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань верхніх дихальних шляхів (кашель тощо); суворо дотримуватися заходів особистої гігієни (ретельно мити руки водою і милом або дизенфікуючими для рук спиртовмісними (60%) засобами; прикривати паперовою хустинкою рот і ніс у разі кашлю чи чхання; уникати рукостискання і не торкатися руками очей, носа і рота), а у разі виявлення симптомів респіраторного захворювання верхніх дихальних шляхів, невідкладно звернутися до лікаря.

Читати  Пульт освітлення, сенсорний злив у вбиральні й не тільки: Укрзалізниця показала нові вагони

Громадянам України, які планують подорож до Греції, необхідно придбати медичний страховий поліс. На території Греції у разі підвищення температури тіла, кашлю, ускладненого дихання або при поверненні з Китаю впродовж періоду, що не перевищує 14 днів, слід телефонувати на номер «гарячої лінії» 1135.

У разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, рекомендується невідкладно звертатися за номерами «гарячих ліній» до Посольства України в Греції (+30 6932 765 606) і Консульства України в Салоніках (+30 6943 464636) або на цілодобову “гарячу лінію” МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *