Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

З дитинства нам знайома назва загадкової країни Сіам. Це давня назва Королівства Таїланд, розташованого в центрі Південно-Східної Азії. Таїланд примітний поєднанням старожитностей і первозданних тропічних красот з об’єктами сучасної цивілізації і західноєвропейським комфортом.



Подорож до Таїланду – це зустріч з казковим королівством, вічним літом і теплим океаном, де можна забути про всі турботи. Вас чекає воістину райський відпочинок, адже саме Таїланд – країна подорожей в казкову мрію.

1. Пляж пик Тіан


Тихий і спокійний пляж розташований в провінції Пхетбурі. Багато туристів пик Тіан ігнорують, а даремно! Море тут тепле і ласкаве, а пісок абсолютно білий. А ще в цьому місці можна побачити незвичайні статуї. Посеред води на пляжі стоїть величезна чорна морська відьма, а неподалік від неї – русалка і принц, який грає на флейті. Все це персонажі з поеми тайського віршотворця Сунтоно Пу «Пра Апхай Мані». До речі, твір входить в золотий фонд світової літератури. Вважається, що саме на цьому пляжі Сунтоно Пу знайшов натхнення для поеми.

2. Природний парк слонів

Парк слонів відкрили неподалік від міста Чиангмая в 1990 році. Сюди привозять тварин, списаних з рахунків через вік і змучених жорстокими дрессировщиками.

Якщо ви давно мріяли побачити слонів, але категорично проти зоопарків і цирків, цей заповідник – ідеальне місце. Тут вам не запропонують покататися верхи або купити намальовану хоботом картину. Зате ви зможете погодувати слонів, допомогти їм скупатися і просто поспостерігати за цими величезними тваринами в природному середовищі існування. І попутно насолодитеся приголомшливими пейзажами Таїланду: парк оточений напрочуд гарними зеленими пагорбами.

3. Острів Кхао Пінг Кан

Острів особливо оцінять фанати бондіани. У 1974 році тут знімали «Людина з золотим пістолетом»: цей куточок Таїланду зіграв роль лігва головного лиходія фільму – найманого вбивці Франциско Скараманги. Після прем’єри Кхао Пінг Кан стали навіть неофіційно називати островом Джеймса Бонда.

Відвідати його потрібно і в тому випадку, якщо агент 007 вам зовсім нецікавий. Як мінімум щоб проплисти уздовж мангрових лісів, заглянути в печери і побачити головну пам’ятку острова – двадцятиметрову голкоподібну скелю Тапу, яка стирчить з найчистішої блакитної води, немов якийсь позаземний об’єкт.

4. Залив Майа, острів Пхі-пхі-ле

Чиста бірюзова вода, стрімкі високі скелі і піщаний берег – саме цей пейзаж всі бачили у фільмі «Пляж» з Леонардо Ді Капріо.

Читати  Пляжні лайфхаки які повинен знати кожен

Прямо зараз Майа закрили для відвідувань, щоб відновити екосистему острову: повернути узбережжю природну форму і посадити корали. Зате після цього затока стане ще гарнішою – привід запланувати поїздку до Таїланду через кілька років.

5. Ланта

Ідеальне місце для тих, хто їде в Таїланд заради розслабленого відпочинку. На цьому великому острові кілька красивих і малолюдних пляжів. Найпопулярніший з них – піщаний і спокійний Клонг-Дао, який підходить для сімейного відпочинку. Клонг-Хін оцінять ті, хто мріє про самоту, а любителям водного спорту краще відправитися на чотирьохкілометровий Лонг Біч. Неважливо, який з пляжів ви виберете, адже на будь-якому узбережжі Ланта вас чекають білий пісок, чиста блакитна вода і вид на море, що йде за горизонт в нескінченність.

6. Плавучий ринок Дамноен Садуак

Якщо під час подорожі ви вирішите заглянути в столицю Таїланду Бангкок, не пропустіть нагоду покататися на довгохвостому човні по каналу річки Чаупхраі і купити екзотичні фрукти, прянощі і сувеніри у місцевих продавців. Свої човни-лавочки вони спускають на воду щоранку.

Дамноен Садуак не єдиний плавучий ринок в Таїланді. Такий формат торгівлі – традиційне для південно-східної Азії явище. Дамноен Садуак примітний тим, що це ще одна локація, в якій знімався «Людина із золотим пістолетом». А ще там можна побачити, як готується кокосовий цукор.

7. Національний парк Кенг Крачан

Тукани, тапіри, гавкаючі олені мунтжаки і ще багато різних екзотичних звірів і птахів живуть у цьому національному парку. Кенг Крачан займає площу майже 3 000 квадратних кілометрів. І природа там вражає своєю красою. Гуляти, милуючись джунглями і водоспадами, можна нескінченно, тому їхати в це дивовижне місце краще з наметом, тоді зможете розміститися в одному з кемпінгів і провести в парку кілька днів.

8. Ріка Квай (Кхвеяй)

Це місце теж напевно знайоме кіноманам. У 1957 році про нього зняли картину «Міст через річку Квай», а рік по тому він отримав сім «Оскарів», в тому числі і як кращий фільм.

Той самий міст – важливий історичний об’єкт! Це ділянка Тайсько-Бірманської залізниці, який побудували японські військовополонені в сорокові роки. Але велика частина туристів відправляється до річки не заради нього, а щоб зробити сплав на плоту або човні і насолодитися видами, які приголомшують уяву: нахиленими до води кронами дерев, дивовижними водоспадами, прибережними будиночками з виходом до річки. До речі, в одному з таких можете зупинитися і ви: в цьому місці розташовано багато готелів.

Читати  3 книги про подорожі, від яких неможливо відірватися

9. Ват Прахат Дой Сутхеп

Золотий храм на горі Дой Сутхеп вважається найбільш шанованим в Північному Таїланді. За легендою, там лежить кістка Будди, якою володів правитель королівства Ланн. Коли він отримав її, кістка роздвоїлась: першу частину помістили в храмі Ват Суан Док, а другу поклали в ящик і поставили на спину білого слона. Тварина блукала по джунглях, поки не залізла на гору. Там велетень протрубив тричі і ліг. На цьому місці побудували Ват Прахат Дой Сутхеп, а поруч з храмом встановили пам’ятник цьому білому слону.

Підніматися до храму краще вранці, тоді ви зможете своїми очима побачити, як сонце поступово освітлює золотий купол, роблячи його все блискуче і блискуче. До речі, через те, що Ват Прахат Дой Сутхеп знаходиться на горі, це ще й чудова оглядова площадка з видом на місто Чіангмай, який оточений зеленими лісами.

10. Храм Ват Ронг Кхун

Ще один храм Північного Таїланду, який хай і не так почитаємий місцевими, як Ват Прахат, але точно варта вашої уваги. Ват Ронг Кхун був побудований в провінції Чіанграй зовсім недавно, в 1997 році, за проектом художника і архітектора Чалемчая Косітпіпата. Білі стіни храму на тлі чистого блакитного неба виглядають дивно красиво. Якщо цей вид вас не вразить, в чому ми дуже сумніваємося, погляньте вниз: різьблений фасад Ват Ронг Кхун відбивається в ставку, створюючи ще один приголомшливий краєвид.

Зовні храм прикрашений статуями тварин і персонажів з буддійської міфології, а всередині – розписами, натхненними сюжетами з «Зоряних воїн» і «Матриці». Також на стінах Ват Ронг Кхун можна знайти відсилання до подій з реального життя, наприклад палаючі вежі-близнюки.

11. Бо Санг

Село майстрів, які найкраще в Таїланді роблять азіатські парасольки. За легендою, близько 200 років тому в Бо Санге жив монах, який володів цим мистецтвом досконало. Перетворювати бамбук, шовк і папір «са» в красиві парасольки навчив усіх жителів села, і тепер вони передають це знання з покоління в покоління.

Кращий час для відвідування Бо Санга – січень, саме тоді там проходить фестиваль парасольок: все село прикрашають цими яскравими різнобарвними аксесуарами, вона стає схожа на веселку або метелика. Але і в іншу пору року сюди варто приїхати, щоб подивитися, як розписують парасольки, або замовити особливу з персональним дизайном.

Читати  Відома телеведуча Соломія Вітвіцька показала свої улюблені фото з мандрів Україною

12. Сукхотай

Сукхотай – об’єкт всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Вважається, що саме тут зародилася тайська культура: архітектура, мистецтво, писемність та алфавіт.

У XIII столітті Сукхотай був столицею держави, а зараз це сучасне місто і історичний парк з 200 об’єктами. Щоб обійти всі визначні пам’ятки, знадобиться кілька днів. Головне, що потрібно побачити в парку, – храм Ват Махатат, побудований у формі лотоса, кхмерский храм Ват Сі Савай і храм Ват Сі Чум, в якому знаходиться статуя Будди з довгою долонею. А ще в Сукхотаї є гарний ставок, де ростуть лотоси.

13. Аютайя

Стародавнє місто неподалік від Бангкоку. У 1767 році Аютайя, який в той час був столицею, розгромили війська Бірми (М’янми). З тих пір повернути життя міста в звичне русло не вдалося, тому його перетворили в великий історичний парк. Зараз він визнаний об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У Аютайі є храми двох видів: великі башти з плоскими вершинами (Пранг) і ступи – традиційні для Таїланду конусоподібні будівлі. Серед руїн розташувалися кілька статуй Будди, голова однієї з них стирчить з коренів дерев. Це дивовижна картина, яку ви більше ніде не побачите.

14. Чіанг Саен

Ще одне древнє місто з руїнами і старими храмами, один з них (Ват Па Сак) був побудований в XIII-XIV століттях.

Відвідати Чіанг Саен варто, щоб зустріти ранок на набережній річки Меконг і поспостерігати за тим, як сонце поступово піднімається із-за обрію і висвітлює місто. А потім сісти на човен і допливти до Золотого трикутника – кордони трьох держав: Таїланду, Лаосу і М’янми.

15. Мае Хонг Сон

До цієї провінції в горах Північного Таїланду дістатися непросто, але це обов’язково потрібно зробити, якщо ви хочете своїми очима побачити справжнє спокійне і розмірене життя тайців далеко від столиці і туристичних місць. Невеликі будиночки, чисте озеро з відбивається в ньому буддійським храмом, рисове поле, через яке перекинуто бамбуковий міст, – ідеальні умови для тих, хто шукає спокій і умиротворення.

У цьому місці є три села племені Каяні (падаунг) (їх жінки носять на шиї металеві кільця). А ще на кордоні з М’янмою в Мае Хонг Сон знаходиться мальовниче китайське село Бан Рак Тай, в якому можна відвідати чайну плантацію і купити смачний улун.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *