Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Італія – країна, яка популярна серед туристів цілий рік. Влітку – пляжний відпочинок, а взимку – активний. Ця держава входить до найпопулярніших гірськолижних напрямів Європи.



Однак, у зв’язку з пандемією COVID, вже два сезони поспіль гірськолижні курорти Італії зазнають величезних втрат. Адже, їх то відкривають, то закривають. Наприклад, у 2021-му країна дозволила відвідування альпійських спусків, що на півночі, лише з 15 лютого.

Гірськолижні курорти Італії готуються до відкриття сезону

В лютому 2021 року італійський уряд вирішив не відкривати гірськолижні курорти за декілька годин до того, як схили повинні були знову почати роботу.

Читати  Пекін став найпривабливішим напрямком для туристів на китайський Новий рік

Тоді у Бардонеккії, сучасному гірськолижному курорті, відбувався протест. Серед його учасників був й Енріко Россі – віцепрезидент туристичного консорціуму Бардонеккії.

За його словами, протягом торішнього сезону вони тричі були готові до старту – готували траси, найняли персонал, але усе це було скасовано.

Зараз же він налаштований оптимістично, адже відкриття курорту заплановане на початок грудня.

Перспективи на цей рік хороші. Бронювання надходять, в основному, з Італії, а ситуація з пандемією інша. Будемо сподіватися, що нічого не зміниться,
– зауважив Россі.

Читати  Відпочинок у "бульбашці": що таке баббл-готелі та де їх шукати

Зауважується, що лижний сезон є величезним фінансовим ресурсом для Італії, і виживання багатьох сіл у гірських північних і центральних регіонах залежать від нього.

Як працюють гірськолижні курорти Італії

Деякі італійські гірськолижні траси вже відкрилися, але з вимогою:

  • пред’явити сертифікат COVID-19 при користуванні підіймачами;
  • зменшеної місткості кабінок;
  • заходами соціального дистанціювання в касах.

Також на лижних підіймачах і в місцях загального користування необхідно носити маски для обличчя відповідно до протоколів, погоджених італійською лижною індустрією.

Читати  В аеропорту Латвії українці можуть добровільно здати безкоштовний ПЛР-тест

Клієнти не скаржаться – бажання кататися на лижах набагато більше, ніж роздратування від необхідності дотримуватися правил,
– заявив Герберт Товальярі, президент і виконавчий директор туркомпанії Cervinia Spa.

Якщо дотримуватися COVID-правил, то сезон зможе початися належним чином.

Наразі курорти Бардонеккії про всяк випадок запасаються штучним різновидом снігу. Лівіо Барелло, президент консорціуму туристичних операторів у регіоні, сподівається, що це зміниться, оскільки курорти готуються до відкриття на початку грудня, особливо з огляду на бум бронювань у період Різдва.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *