Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Корабель-музей “Васа”

“Васа” – єдиний в світі вітрильний корабель, що зберігся з початку XVII століття. Свою назву цей галеон отримав на честь правлячої тоді династії шведських королів Васа. Він повинен був стати флагманом флоту, однак через конструктивні помилок корабель перекинувся і затонув в своєму першому виході зі Стокгольмської затоки у 1628-му. У 1961 році корабель був піднятий, законсервований, відреставрований, а нині експонується у спеціально побудованому для нього музеї.



Центр старого міста. Гамла Стан

У районі Гамла Стан в XIII столітті була заснована перша фортеця, з якої почалася славна історія шведської столиці. Туристи дуже люблять цей район за різнокольорові старовинні будиночки, мощені середньовічні вулички та багатовікові історичні таємниці.

Слідами Нобелівських лауреатів

У Золотому і Синьому залах Стокгольмської ратуші 10 грудня проходить банкет після вручення Нобелівських премій. Внутрішній двір відкритий для відвідувачів, проте потрапити всередину можна тільки з екскурсоводом. До речі, з оглядового майданчика 106-метрової вежі ратуші відкривається чудова панорама Стокгольма.

Читати  Іноземний турпотік у 2022 році значно зросте, – Олеськів

Бібліотека Стокгольма

Стокгольмська громадська бібліотека – перша бібліотека в Швеції, в якій відвідувачі отримали самостійний доступ до книг без допомоги співробітників книгосховища. Тут зберігається близько двох мільйонів видань на ста двадцяти мовах світу.

Казкова прогулянка по Культурхюсет

Цей найбільший культурно-виставковий центр площею в 10 тисяч квадратних метрів. Тут проводять низку культурних заходів щороку – фестивалі, художні експозиції, вистави, конференції та дискусії.

Читати  13-річний син голови Славського став наймолодшим українцем, який підкорив Кіліманджаро

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *