Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В індійському Джайпурі прямо посеред озера Ман Сагар ніби дрейфує по воді неймовірний палац Джал-Махал. Здається, що симетрична будівля має один поверх, але насправді ще 4 поверхи заховані під водою.



Спочатку палац Джал-Махал був побудований на суші і спроєктований з використанням архітектурних та живописних зразків індійської культури. Однак, коли у місцевість прийшла посуха, будівлю затопили.

Як затопили палац

  • Палацовий комплекс в серці долини, оточеної невисокими мальовничими пагорбами Араваллі, був побудований як літня резиденція махараджі.
  • Але незабаром країну спіткало лихо – почалася посуха і голод.
  • Щоб допомогти своєму страждаючому народові, правитель вирішив побудувати греблю, яка перегородила долину. Саме тоді замок був частково покритий водою.
  • Раніше рясні дощові опади витікали з долини, залишаючи жителів без води, але завдяки дамбі утворилося озеро, з якого жителі долини брали воду для зрошення своїх полів.
  • Жителі були врятовані ціною палацу, частина якого опинилася під товщею штучного озера Ман Сагар.
Читати  Міжнародне посвідчення не потрібне: ОАЕ почали визнавати українські права водія

Мальовнича краса палацу

Довгий час за будівництвом ніхто не доглядав. Озеро і будівля вкрилися товстим шаром мулу. Але не так давно була проведена реставрація. Тепер палац знову вражає своєю красою.

Відвідувачі можуть дістатися до палацу за допомогою човнів, спеціально розроблених, щоб відповідати зовнішньому вигляду будівлі. Однак оцінити всю цю красу можна лише з оглядового майданчика, оскільки туристів на територію Джал-Махала не пускають.

Читати  Незвичайна туристична локація з’явиться у Запорізькій області

Від добре збережених картин, які заповнюють кожен зал, до сходів та красиво оформленої тераси на даху, палац Джал-Махал, безумовно, є одним з найбільш мальовничих індійських творінь.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *