Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Турин називають одним з найбільш недооцінених міст Італії. Позбавлений виходу до моря, проте захищений величезними Альпами – він правильний вибір для спокійної мандрівки. Це місто тиші, де панує тихе італійське життя, дещо схоже на французьке.



Турин – абсолютна протилежність таких культових італійських міст як Рим, Флоренція, Мілан, Неаполь, Венеція. У столиці П’ємонту (так називається регіон, у якому розташований Турин) навіть не потрібно ховатися від туристів, адже їх там майже немає. Так само тут не почути галасливий шум типових для Італії мопедів і сигналів експресивних водіїв “Фіатів”.

Місто розташоване на найбільшій італійській річці По, а з центральної площі Турину чітко видно Альпи, найвищі вершини яких завжди вкриті снігом. Гори є умовним кордоном між Італією та Францією. Саме у П’ємонті відбувалися ключові події культового фільму “Закон є закон”, який тільки підтверджує близькість П’ємонту до Франції.

Що подивитися

Турин ідеальне місто для людей, які позбавлені любові до хмарочосів і натомість прагнуть ховатися у широких за італійськими мірками вуличках. Пальців однієї руки вистачить, щоб перерахувати хмарочоси, які височіють над Турином.

Читати  Як зекономити при бронюванні авіаквитків на кількох осіб

У місті надзвичайно багато зелені та прекрасних парків. Також туринська влада подбала про цікаві локації для своїх мешканців, які ввечері в теплому колі коротають вільний час, але після опівночі дозволяють місту заснути в нетиповій для Італії тиші.

Турин точно сподобається любителям італійських галерей, яких у місті понад 15. Галереї роблять мандрівку зручною за будь-якої погоди.

Mole Antonellia

Візитівкою Турину є дещо химерна та непропорційна будівля XIX століття з куполом висотою 121 метр, шпилем, оглядовим майданчиком і музеєм.

Охочі можуть відвідати музей Моле-Антонелліана або ж піднятися на оглядовий майданчик. У неділю доведеться вистояти невеличку чергу.

Cattedrale di San Giovanni Battista

Поблизу Моле-Антонелліана розташований Туринський собор, в якому є та сама відома Туринська плащаниця. Побачити її навряд чи вдасться, а сперечатися на тему плащаниці з місцевими гідами – марна справа.

Piazza Castello

У Турині, як і в більшості італійських міст, багато красивих та просторих площ. Дорогу від Mole Antonellia до Cattedrale di San Giovanni Battista найкраще прокласти через Piazza Castello.

Читати  "Зайцем" майже 11 годин: чоловік вигадав екстремальний спосіб долетіти з Африки до Нідерландів

Piazza San Carlo

Площа Сан-Карло – одна з головних у Турині. Вона збудована у XVI – XVII століттях і є прикладом бароко. На площі розташована неймовірно красива ззовні та всередині церква Chiesa di San Carlo Borromeo. Також площа веде до знаменитого Єгипетського музею.

Chiesa Parrocchiale della Gran Madre di Dio

Поблизу Chiesa Piazza Vittorio Veneto розташована Церква Гран-Мадре-ді-Діо. Церква збудована в неокласичному стилі й розташована на західному березі річки По, навпроти мосту Вітторіо Емануеле I.

Де випити каву і скуштувати піцу

Розповідати про італійську кухню, мабуть, немає ніякого сенсу. Піца, паста, фокача, джелато, кава та вино – все це легко знайти у Турині. Місто можна назвати столицею кави в Італії, адже саме звідси відомий бренд Lavazza.

Традиційно в Італії неймовірне морозиво. Ось невеликий список, де найкраще зробити піт-стоп за солодким.

  • Gelateria La Romana
  • Gelateria Silvano (Via Nizza, 142)
  • Menodiciotto (Piazza Castello, 54)
  • Grom (Garibaldi, 11)
  • Gerla 1927 (C.so Vittorio Emanuele II, 88)
  • Pepino (Piazza Carignano 8 and Via Rattazzi, 3B)
  • Piu’ so in Gelato (Galleria Subalpina, 32 and Via San Tommaso, 6)
  • Gasprin (C.so San Maurizio, 69/A)
  • Ottimo! Buono Non Basta Gelateria
Читати  Ryanair заявив про нові скорочення рейсів у жовтні

Особисто мій “рекомендасьйон” – це Gelateria La Romana.

А ось список місць, де гарна кава. Однією з найприємніших кав’ярень виявилася Caffè Al Bicerin, яка розташована біля Santuario della Consolata. Невеличка та затишна площа.

  • Caffè Al Bicerin
  • Caffè Mulassano (art nouveau)
  • Orso Laboratorio del Caffè
  • Floris House
  • Baratti e Milano (Piazza Castillo, 10, costy)
  • Barney’s Bar (Via Bogino, 9, costy)
  • La Drogheria (Piazza Vittorio Veneto, 18)
  • Guglielmo Pepe (Via della Rocca, 19)

Загалом в Турині щовечора майже всі заклади переповнені відвідувачами. Це свідчить тільки про те, що зайти на перекус можна у будь-який з ресторанів. Смачна піца чи паста вам гарантовані.

Одну з найкращих піц у Турині можна з’їсти в ресторані Pizzium на Via Eusebio Bava. Однак увечері доведеться вистояти невелику чергу. Щодо вина, то справжній рай у ресторані Signorvino, що в самому центрі міста.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *