Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Місцеві бюджети Запорізької області за перше півріччя поповнилися на 1 мільйон 657 тисяч гривень туристичного збору. Це на 27% більше, ніж за аналогічний період торік.


Про це повідомляє офіційний сайт Головного управління ДПС у Запорізькій області.

“Всього за перше півріччя від приймання туристів скарбниці регіону отримали 1 мільйон 657 тисяч гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року сплачена сума зросла на 355 тисяч гривень, або на 27 відсотків. Зокрема, суб’єкти господарювання-юридичні особи спрямували до бюджетів 706 тисяч гривень, фізичні особи – 951 тисячу гривень”, – йдеться в повідомленні.

Читати  Названа найкраща в світі країна для життя на пенсії

Так, до міської скарбниці Запоріжжя перераховано 1 мільйон 66 тисяч гривень, якимівські та приазовські власники готелів, пансіонатів, баз відпочинку та інших об’єктів поповнили бюджети на 378 тисяч гривень, бердянські та приморські – на 174 тисячі гривень тощо.

Зазначається, що у червні до місцевих бюджетів Запорізької області надійшло 480 тисяч гривень туристичного збору, що вдвічі більше, ніж торік.

Читати  Чому пасажирам у жодному разі не можна знімати взуття в літаку

Загалом станом на 1 червня у регіоні нараховувалося 579 платників туристичного збору.

У ДПС нагадали, що ставки цього платежу встановлюють органи місцевого самоврядування, зокрема, сільські, селищні, міські ради або ради територіальних громад. Розмір збору за одну добу розміщення однієї особи не може перевищувати 0,5 відсотка від мінімальної заробітної плати для внутрішнього туризму та до 5 відсотків – для в’їзного туризму. База справляння збору – загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання.

Читати  Наче копія з мультфільму Disney: як знайти унікальний замок в Україні

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *