Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Україну за останні два місяці відвідали майже 30 тис. туристів з арабських країн.

«Цього року у зв’язку з відкриттям нових маршрутів, а саме маршрутів з арабськими країнами, такими як Саудівська Аравія, у нас суттєво зріс вʼїзд громадян Саудівської Аравії, Катару. За останні два місяці до нас в’їхали майже 30 тисяч лише таких іноземних туристів», – розповів начальник відділу прикордонної служби «Бориспіль-1» Віталій Титовець.



Видання нагадує, що раніше Державне агентство України з туризму назвало країни Перської затоки перспективним напрямком для індустрії, враженої через ковідні обмеження.

Читати  В курортному місті Італії штрафуватимуть туристів за нічні прогулянки центром

На початку літа агентство запросило представників саудівських туристичних агенцій на екскурсію Україною, і їхні позитивні відгуки про українську природу та українську кухню, а також гостинність спричинили зростання туристичного потоку.

Своєю чергою, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю виданню назвав зростання туристичного потоку з Саудівської Аравії в Україну «шансом», який треба «перетворити на постійну практику».

Читати  На Житомирщині розробили туристичний маршрут «Лесиними стежками»

Зауважимо, що ще минулого літа Україна запровадила безвізовий режим для громадян Саудівської Аравії, Бахрейну, Кувейту та Оману. У січні 2021 року Київ та Ер-Ріяд підписали угоду про повітряне сполучення. Тепер з цієї арабської країни до України літають десятки прямих рейсів щотижня.

Чартерні рейси з Саудівської Аравії до Львова з липня запустила і українська авіакомпанія SkyUp. Більшу частину місць у цих рейсах продають у пакетні тури з проживанням у п’ятизіркових готелях Львова та Буковеля, пише ВВС Україна.

Читати  COVID-19 у світі: Україна оновила перелік країн "червоної" та "зеленої" зон

До слова, за даними Державної прикордонної служби України, у першому півріччі 2021 року українці найчастіше відвідували Польщу: до сусідньої держави їздили понад 1,9 млн громадян. Другу позицію зі зростанням більш ніж у шість разів (у порівнянні з І півріччям 2020-го) посіла Туреччина – там побували 774,5 тис. українців. На третій сходинці – Єгипет із подвійним приростом та загальною кількістю у понад 705 тис. поїздок громадян України.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *