Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Здається, для Юлії Русанової немає нічого неможливого. Вона сміливо ставить перед собою цілі та йде до них, постійно кидаючи собі нові виклики. За короткий час вона змогла зробити блискучу кар’єру, пройшовши шлях від фінансового консультанта до топ-менеджера в IT-компанії і вже  більше 5 років працює з технологічними стартапами. 



Як Вам вдається поєднувати роботу та відпочинок? Ви нещодавно повернулися з відпустки.

Зізнаюся чесно, це був чистої води експромт – провести все літо на Адріатиці. Ба більше, у мене навіть відпустка не була запланована на ці місяці! Проте київська спека й нестерпна задуха зробили свою справу, і я стала продумувати план втечі з країни. І вибір припав на Чорногорію. По-перше, я ніколи тут ще не була, а по-друге, зважаючи на роботу на віддаленому доступі, потрібен був мінімально можливий переліт. Лише 2 години в дорозі з Києва – це величезний плюс. Ще однією перевагою стало спрощення в’їзду українцям до країни: потрібен  закордонний паспорт – і все! Ніби як в старі, добрі доковідні часи – без всяких віз та ПЛР тестів.

Читати  Старовинна колиба у Карпатах на висоті 1600 метрів: унікальній знахідці немає рівних

 

Чи залишилися ви задоволені відпочинком? Що вам найбільше сподобалося в Чорногорії?

З вибором країни я точно не прогадала. Чорногорія до нестями красива, з ідеально чистим морем  і дуже гостинними й привітними чорногорцями. Проживши тут практично два місяці і об’їхавши всю країну вздовж і поперек, я склала свій рейтинг місць і пляжів.

Перше місце в моєму рейтингу однозначно віддаю Котору (місту котів): за атмосферність і неймовірну красу Боко-Которської затоки. Високі гори, мальовнича затока, вузькі вулички, численні кафе й сувенірні лавки – при цьому місце дуже тихе і затишне. І якщо ви полюбляєте тусовки -то вам точно не сюди (посміхається – ред.). Також тут ви не знайдете широкої прибережної зони, її як такої взагалі немає, а замість – невеликі пірси з човнами. Але саме це й надає місцю кіношного стилю та чарівності. Що стосується їжі, то тут переважає середземноморська кухня. На узбережжі також популярні чорногорські гамбургери (вони дуууже великі), піца, запечені овочі, різотто та всі види страв з риби й морепродуктів. З розваг найпопулярнішими є прогулянки на човнах, яхтах, водні види спорту.

Читати  Україна й Перу вводять взаємний безвізовий режим

Друге місце в моєму рейтингу займає Святий Стефан. Він відмінно підходить для спокійного сімейного відпочинку, має хороші, досить широкі, як для Чорногорії, пляжі. Головна фішка курорту – красиві види на сам острів Святий Стефан та пейзажі в парку Милочер.

Будва-найрозкрученіший курорт в країні. Тут зосереджене вся нічне життя на узбережжі, хороша інфраструктура, недороге житло й харчування. Пляжі – великі й забиті відпочивальниками. Для мене це – мінус. Тут також знаходиться багато пам’яток.

Звичайно ж, Чорногорія не обмежується лише цими трьома містами. Тут багато природних заповідників. Обов’язково рекомендую відвідати неймовірний каньйон річки Тара – найглибшу ущелину в Європі, Чорне та Скадарське озера тощо. Описувати детально про все немає особливого сенсу, адже набагато цікавіше відчути й побачити на свої очі. Я впевнена, що тут кожен зможе знайти своє місце до душі.

Читати  Скельний дуб і мамонтове дерево: якими екзотами дивує дендропарк на Тернопільщині

 Про ціни:

Переліт:

Прямий рейс економ-класу з багажем в обидва боки в середньому обійдеться в 7500грн на людину.

Житло:

Пропозиції житла тут різноманітні. Від економ-класу до преміу-класу. Все залежить також від обраного курорту. Бюджетні – Будва, Бечічі (± 70 євро / добу),  дорожчі – Котор, Тіват (± 150 євро / добу).

Їжа:

В кафе шматочок піци коштує 2-3 євро, обід в ресторанчику обійдеться в середньому 25євро на людину. Але скрізь дуже великі порції.

Оренда машини:

Все залежить від бюджету і бажань: 55 євро – 85 євро на добу

Таксі:

На жаль Uber тут немає, проте є аналог у вигляді Red Taxi, де замовлення приймають у Viber за номером +382 67 019719

Таксі від аеропорту Тіват до Котору обійдеться в 20-25 євро.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *