Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Японські дизайнери пошили понад 200 кімоно у рамках проєкту “KIMONO PROJECT”, присвятивши їх кожній із країн, яка цього року бере участь в Олімпіаді в Токіо. Для України також створили традиційних японський одяг з українськими символами, відомими у всьому світі.



Автор проєкту, японський дизайнер Йошімаса Такакура, анонсував створення проєкту ще у 2014 році, коли стало відомо, що саме Токіо стане місцем проведення літньої олімпіади. Всього за 6 років команда дизайнерів створила 213 кімоно для 206 країн-учасниць.

Кожен із цих нарядів відображає окремі знакові елементи культури та традицій різних країн світу, враховуючи їх історію та навіть географію. Проєкт має на меті познайомити весь світ із японською культурою через традиційний одяг та зблизити країни, які беруть участь в Олімпіаді.

Читати  Комаров приготував суп з крокодила і показав Зміїний острів: новий випуск "Мандруй Україною"

Йошімаса Такакура запросив майстрів з усієї Японії, щоб вони могли втілити у цих неповторних нарядах свій досвід та вміння. Виготовлення одного такого кімоно оцінюють у 1 мільйон єн або близько 245 тисяч гривень, які надали спонсори.

Ось декілька прикладів.

Індія

Китай

Велика Британія

Італія

США

Як виглядає українське кімоно

Кімоно, присвячене Україні, виконане у кольорах національного прапора – жовтого та блакитного. На тканині майстерно зображені відомі символи, які репрезентують нашу країну у світі:

Читати  Стюардеса зробила сальто на борту літака та підкорила мережу

Два дружні лелеки та квіти соняшника, що представляють цю країну, мають в серцевині великодні писанки. Також тут можна побачити статую Великого князя Київського і силует пшениці, які представляють природу та історію країни. На рукавах та комірі – екзотичність народного українського костюма,
– розповідають самі автори в описі до роботи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *