Travel News

Які нові види туризму мають з’явитися в Туреччині у 2022 році

Мандрівники приносять Туреччині значну частину прибутку до бюджету. Саме тому в країні міркують над новими способами привабити туристів.



Турецька економіка сильно постраждала від COVID. Однак швидке відновлення туристичної галузі допомогло влити у неї значні кошти. У 2022 році в країні очікують до 10 мільйонів ранніх бронювань.

Зараз в Туреччині відбувається стрімке падіння місцевої валюти. Доходи від туризму наразі життєво важливі для країни. Саме тому в країні приділяють чималу увагу розвитку туристичної галузі.

У 2022 році мандрівників мають потішити 2 новими видами туризму.

  1. Круїзний туризм

Великі круїзні компанії усе частіше додають порт Стамбула та інші турецькі порти до своїх маршрутів. Через це в Туреччині очікують на мільйон додаткових “круїзних” туристів у 2022 році.

У країні вже з нетерпінням очікують на зустріч із круїзними лайнерами, які привезуть мандрівників.

2. Велосипедний туризм

Країна прагне розвинути свою велосипедну інфраструктуру, щоб отримувати дохід від велотуризму. Адже у всьому світі дохід від двоколісного туризму дуже високий.

Перші кроки у цьому напрямку вже є. Наприклад, популярна провінція Анталія щороку приймає міжнародні спортивні команди, зокрема, футбольні. Велосипедні клуби також можуть доєднатися до них, зазначає голова Асоціації спортивного туризму Реджеп Саміл Ясакан.