Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Автентичну копію знаменитого творіння скульптора XVIII століття Іоанна Георга Пінзеля – фігуру святого Онуфрія – встановили сьогодні у центральній частині Тернополя.


Про це повідомив ініціатор проєкту, популяризатор творчості Пінзеля Тарас Демкура.

«Хочемо, щоб ця скульптура св. Онуфрія, яку виготовив народний художник України Роман Вільгушинський, нагадувала туристам та гостям міста про те, що тут, на Тернопільщині, свого часу жив і творив всесвітньовідомий скульптор, «галицький Мікеланджело» Іоанн Георг Пінзель. Переконаний, відтепер це місце стане ще однією туристичною «родзинкою» Тернополя», – сказав Демкура.

Читати  З Києва до Парижа за 30 євро: іспанський лоукостер Vueling анонсував новий рейс

Як розповіли у міському туристично-інформаційному центрі, локацію, де встановлено копію скульптури святого Онуфрія, вже внесено до оглядових пішохідних маршрутів Тернополя.

Оригінал фігури святого Онуфрія, яку в 1750-х роках виготовив геніальний майстер – скульптор Пінзель, розміщена нині на Тернопільщині, в однойменній церкві села Рукомиша. Це одна з найкращих робіт майстра, виготовлена в камені. А сам св. Онуфрій зображений у драматичному пориві, склавши руки перед собою, повернувши голову до лівого плеча і піднявши погляд вгору.

Читати  Торік понад 11 мільйонів українців побували у 123 країнах світу

Як відомо, у листопаді 2012 року Українська культурна спадщина вперше була представлена у паризькому Луврі виставкою «Скульптор бароко в Україні середини ХVІІІ століття: Іоанн Георг Пінзель». В експозиції були презентовані 27 робіт «галицького Мікеланджело» з музеїв Львова, Тернополя та Івано-Франківська.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *