Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка планують відновити сад довкола садиби й створити нову тематичну екскурсію просто неба.


Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«За підтримки Австрійського бюро кооперації (Kooperationsbüro Lemberg-Avstríjsʹke bûro kooperacíí̈ u Lʹvoví) у Домі Франка стартував проєкт «Сад Франка: екологія + культура». Метою проєкту є відновлення саду довкола меморіальної садиби Івана Франка та запровадження у цьому культурному екопросторі нової тематичної екскурсії просто неба як приклад синергії екологічної ініціативи та культурно-просвітницької місії музею», – йдеться в повідомленні.

Читати  Від початку року Київ відвідали 116 тисяч іноземців – КМДА

Сад планують відновити на основі архівних матеріалів, за спогадами дітей письменника та його сучасників, адже з плином часу первісний вигляд зелених насаджень довкола родинної вілли Франків втрачено. До сьогодні на подвір’ї росте лише 118-річна груша, яку посадив Іван Франко. Інші дерева, які садила родина письменника, не збереглися.

Зазначається, що сад письменника викликає неабиякий інтерес відвідувачів та приваблює увагу туристів, які можуть провести час на зеленій околиці Львова із приємністю і користю. Водночас умови карантину особливо гостро поставили перед музейниками завдання запроваджувати нові формати екскурсій просто неба, не обмежуючись лише інтер’єрами будинку.

Читати  Іспанський лоукостер Vueling влаштував розпродаж квитків до Парижа: ціни

Отож, переконані в ОДА, нова тематична екскурсія просто неба «Сад Франка» буде на часі. Ініціатива має у доступній та цікавій формі розповісти про захоплення письменника садівництвом та високу екологічну свідомість його родини.

Фінансування проєкту в межах «Zero Waste meets Culture у Львові» стало можливим завдяки підтримці МЗС Австрії.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *