Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Існує безліч колись популярних туристичних пам’яток, яких, на жаль, більше не існує. Вони зникають з різних причин: війни, стихійні лиха або натовпи туристів, які можуть завдати шкоди.



Ось визначні пам’ятки у всьому світі, які були назавжди втрачені. До речі, нещодавно це сталося ще з однією туристичною локацією – Арка Дарвіна на Галапагоських островах.

Ванни Сутро, Сан-Франциско, США

Сутро ванни, які споруджувалися у 1896 році, були великим приватним державним комплексом басейнів з морською водою.

Читати  Найбільше у світі: у Норвегії відкрили пряникове містечко

Однак заклад згорів у червні 1966 року І зараз перебуває в руїнах Національної зони відпочинку “Золоті ворота” та Історичному районі Сутро.

Лазурове вікно, Мальта

28 метрова вапняна природна арка була однією з найбільш популярних туристичних пам’яток Мальти. Після багатьох років природної ерозії у 2017-му арка була зруйнована повністю під час сильного шторму.

Могила Йони, Ірак

Вважалося, що святиня Набі Юніс, також відома як могила Йони, була місцем відпочинку пророка Йони і датується 8 століттям.  2014 року релігійні місця були підірвані бойовиками ISIS. Невиявлена частина пам’ятки відновлюється.

Читати  Чорнобиль має стати зоною відродження – Зеленський

Королівський оперний театр Валетти, Мальта

Цей оперний театр 1866 року зазнав великих пожеж через пів року після відкриття. У 1877-му його реконструювали. Однак вже у 1942 році він був зруйнований вибухами під час Другої світової війни. Зараз частина території використовується як театр просто неба для концертів, балету та багато іншого.

Рожево-білі тераси, Нова Зеландія

У 1886 році вулканічна катастрофа призвела до втрати одного з найцінніших геологічних чудес Нової Зеландії: рожеві та білі тераси озера Ротомахана в долині вулканічної річки Ваймангу Північного острова Нової Зеландії. Колись це місце описували як восьме диво світу.

Читати  Дмитро Комаров показав місце, де за легендою, зустрілися Адам і Єва

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *