Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Молдова запропонувала Україні і Білорусі взяти участь у створенні туристичних маршрутів.

Створення транскордонних маршрутів, які передбачають відвідування декількох країн за одну подорож, може допомогти відновленню індустрії туризму в світі. Таку думку висловила директор Агентства з інвестицій Молдови Родіка Вербенюк під час онлайн-форуму “Антикризові заходи та розвиток туризму в умовах пандемії: Україна, Молдова, Білорусь”, організованого Асоціацією Індустрії Гостинності України в партнерстві з Асоціацією внутрішнього і в’їзного туризму Молдови (ANTRIM).



“Важливим інструментом співпраці між Молдовою, Білоруссю та Україною можуть стати транскордонні маршрути. Такі маршрути можуть служити не тільки для залучення додаткових потоків туристів, а й для продовження туристичного сезону в кожній з трьох країн”, – зазначила Вербенюк.

Читати  У МІУ заявили про хорошу динаміку розвитку української авіації

Вона також розповіла про успішний досвід подібної співпраці між Молдовою і Румунією. Ще в 2018 році був створений “Маршрут воєводи Стефана великого і святого”, який включає не тільки туристичні пам’ятки, а й відвідування локальних фермерств і виробництв.

“У грудні 2020 роки ми організували міжнародний форум, під час якого запропонували Україні співробітництво, оскільки цей туристичний маршрут можна продовжити до України. І ми дуже віримо, що ця ініціатива буде успішною”, – підкреслила Вербенюк.

Читати  SkyUp тепер частіше здійснюватиме рейси з Києва до Праги

Крім “Маршруту воєводи Стефана великого і святого” Молдова працює над створенням інших транскордонних маршрутів: Маршрут ремісників і Маршрут дерев’яних церков. Родіка Вербенюк висловила надію, що Україна і Білорусь приєднаються і до цих проектів.

Онлайн-форум “Антикризові заходи та розвиток туризму в умовах пандемії: Україна, Молдова, Білорусь”, організований Асоціацією Індустрії Гостинності України в партнерстві з Асоціацією внутрішнього і в’їзного туризму Молдови (ANTRIM) і за підтримки USAID EDGE, зібрав не менше 500 учасників, що представляють індустрію туризму України, Молдови та Білорусі: готельєри, асоціації турбізнесу, туроператори, спеціалізовані ЗМІ, представників регіональної влади, працівників індустрії гостинності.

Читати  Україна призупинила авіасполучення з Італією через коронавірус

В рамках форуму пройшли виступи виступили 16 спікерів, а модератором став глава Асоціації Індустрії Гостинності України, консультант USAID EDGE Олександр Лієв.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *