Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Міністерство культури та інформаційної політики планує розробити туристичну мапу України і модернізувати туристичну сферу.



Про це заявив очільник міністерства Олександр Ткаченко і додав, що планується розбудова доріг, що йдуть через туристичні маршрути, створення умов, інфраструктури, маркетингу, інформаційних стендів, реєстру туристичних операторів і готелів.

Окремою частиною проєкту має стати створення туристичних “магнітів”. Міністерство зараз на стадії передпроєктної підготовки, їх основна мета – це залучення інвесторів.

Читати  Найромантичніші пам'ятки світу

Олександр Ткаченко зазначив, що зараз працюють над двома туристичними “магнітами” – острів Хортиця і біосферний заповідник Асканія-Нова.

Обидва мають величезний потенціал. Але щоб його розкрити, ми маємо провести величезну підготовчу роботу. Бо та ж Асканія-Нова – це, безперечно, унікальний заповідник. Але до нього важко дістатися… Проїхати наявними там “дорогами”, аби подивитися на тварин, що є у заповіднику, – практично неможливо… Вони не мають достатнього фінансування, аби все це утримувати. А про таку “розкіш”, як можливість переночувати десь поблизу, взагалі не йдеться.,
– зазначив Ткаченко.

Читати  Як порахувати пінгвінів і криль в океані: що роблять українські полярники в Антарктиді

Міністр анонсував, що скоро вони поділяться деталями проєкту.

Також Олександр Ткаченко спрогнозував, що на відновлення туристичної сфери можна розраховувати не раніше 2023 року.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *