Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Це питання вирішила з’ясувати польська компанія Sneaker Studio, що займається реалізацією одягу та взуття. Організатори дослідження вивчали, скільки часу знадобиться представникам різних країн, щоб змогти купити один і той же комплект фірмового одягу.



Вартість одягу, позначеного у дослідженні, складала 3 тисячі злотих (близько 22,5 тисячі гривень). Розрив між країнами, як показали результати, справді великий.

Результати дослідження

У лідерах – Швейцарія, де здійснити покупку речі вартістю 3 тисячі злотих (близько 22,5 тисячі гривень) працівник зможе вже через 2,2 робочого дня. Натомість аутсайдером стала Болгарія, де за ту ж суму жителю доведеться відпрацювати близько місяця.

Читати  Топ-5 країн світу, які є найменшими за площею

Жителям Литви, Польщі, Хорватії, Словаччини для такої покупки знадобляться два тижні. А тим, хто живе в США і Великій Британії – 3,6 і 4,1 дня відповідно.

Середньоєвропейський показник становить 6,2 робочого дня.

Середні зарплати

Аналітики SneakerStudio у своєму дослідженні відштовхувалися від офіційних даних про середні зарплати. Так, у Швейцарії середня оплата праці становить 25,7 тисячі злотих на місяць або 308,5 тисячі злотих на рік (близько 192,8 тисячі гривень на місяць або 2,3 мільйона на рік). Зі значним відставанням (друге і третє місця відповідно) розмістилися Ісландія з 16,3 і Норвегія з 16,1 тисячі злотих на місяць (приблизно 122,2 і 120,7 тисячі гривень).

Читати  Літатиме з 12 аеропортів: Ryanair планує "агресивне розширення" коштом українських мігрантів

У Болгарії ж середньомісячна зарплата становить всього 2,4 тисячі злотих на місяць або 29,1 тисячі злотих на рік (близько 18 або 218,3 тисячі гривень відповідно), що в 10,6 раза менше, ніж у швейцарців, і в 1,63 менше, ніж у поляків.

Не набагато кращі справи в Туреччині з 2,5 тисячами злотих (18,75 тисячі гривень) і у Румунії з 3,2 тисячі злотих (24 тисячі гривень) на місяць.

Читати  ЄС вилучить 6 країн зі списку безпечних для подорожей: чи є Україна в переліку

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *