Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В планах створення колекції автентичної давньоруської одягу, що дозволить відвідувачам повністю зануритися в епоху Київської Русі.

Історико-культурний, розважальний центр “Середньовічне село” створюють в місті Ніжин Чернігівської області. Про це повідомив керівник ГО “Ніжинське археологічне товариство”, кандидат історичних наук, доцент Ніжинського державного університету ім. Гоголя Іван Кедун.



“При університеті у нас діє гончарна студія, є групи, які займаються історичним фехтуванням, стрільбою з лука, давніми ремеслами та промислами. І ось тепер ми вирішили все це об’єднати і створити центр відпочинку під назвою “Середньовічне …” або “Давньоруське село”. Тут можна буде зліпити з глини давньоруську чашку, випити з неї квас, приготовлений за стародавнім рецептом, спробувати себе в ролі середньовічного коваля, надіти обладунки та спробувати пофехтовать, постріляти з лука, покидати списи, приготувати в давньоруської печі їжу”, – пояснив Кедун.

Читати  Українці в Єгипті: для допомоги туристам до країни летить консул

Також в планах створення колекції автентичної давньоруської одягу, що дозволить відвідувачам повністю зануритися в епоху Київської Русі.

Кедун додав, що на території “села” поставлять гончарний круг і горн для випалювання кераміки, що дозволить проводити тут гончарні фестивалі. Будуть також кузня, лучний тир, місце для лицарських поєдинків і давньоруський будинок з піччю, де і збираються готувати середньовічні страви.

Читати  В Італії колишню в’язницю перетворять на туристичну пам'ятку: як виглядає європейський Алькатрас

“Середньовічне село” створюється на грантові кошти. Центр розташувався на території навчально-дослідницької агробіостанції НГУ ім. Гоголя. Зараз під нього відведено близько 40 соток, але в майбутньому центр розширюватимуть. Добудувати першу чергу планують до серпня наступного року.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *