Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У четвертому кварталі 2020 року Україна посіла 41-е місце в індексі привабливості паспортів Henley Passport Index. Натомість цьогоріч піднялася на шість позицій.



Україна посіла 35-е місце з можливістю подорожувати без візи або візою після прибуття в 136 країн світу. Про це свідчать опубліковані 13 квітня 2021 року дані Індексу паспортів на другий квартал від консалтингової компанії Henley&Partners.

Читати  У Миколаєві знімають реаліті-шоу для популяризування вітрильного туризму

У першу п’ятірку увійшли паспорти таких країн:

  • Японія
  • Сінгапур
  • Німеччина і Південна Корея
  • Фінляндія, Іспанія, Італія та Люксембург
  • Австрія й Данія

Зазначається, що попри те, що після спалаху коронавірусу в Індексі було дуже мало змін, деякі з країн все ж продемонстрували видатні результати за останнє десятиліття. Наприклад, Китай піднявся відразу на 22 позиції – з 90-го місця з можливістю подорожувати 40 країнами світу до 68-го місця і доступом до 77 країн світу.

Читати  Бюджетних номерів не знайти: стали відомі ціни на відпочинок в Карпатах у лютому

При цьому міжнародні експерти сподіваються, що загальна вакцинація в ряді країн дає надію на те, що переміщення громадян між країнами знову стануть звичайним явищем.

Хоча ніхто не очікує повернення до допандемічного рівня мобільності найближчим часом, але зараз перспективи здаються більш реальними, ніж ще декілька місяців тому, – зазначив голова ради директорів Henley & Partners і автор індексу Кріс Келін.

Читати  Що у жодному разі не можна робити на борту літака

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *