Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Україна багата на унікальні природні місця, про які мало хто знає. У нас є і свій Стоунхендж (“Кам’яне село” на Житомирщині), і своя Венеція (селище Вилкове, Одещина), і свій Версаль (садиба Самчик на Хмельниччині) і навіть пустеля!



Ми зібрали ТОП-7 маловідомих серед туристів унікальних місць нашої країни. Обов’язково відвідайте їх у післякарантинний період, якщо ви не знаєте, куди поїхати в Україні на вихідні.

Олешківські піски: українська пустеля

Що це: Це єдина в Україні пустеля і найбільший піщаний масив Європи. А ще тут розташоване прісне підземне озеро і навіть є оаза посеред пустелі. Наразі ця територія є Національним природним парком.

Де розташовані: в 30 км від Херсона, Цюрупинський район

Урицькі скелі, Тустань

Що це: Це пам’ятник природи та археології, що не має аналогів в Європі. Скелі з останків масивних пісковиків палеоцену, що є не тільки дивом природи, а й археологічною пам’яткою – це залишки стародавньої фортеці Тустань часів Київської Русі (X-XIII ст). Тут жили слов’янські племена. Примітно, що на скелях збереглися петрогліфи (наскальні малюнки), переважно солярні знаки. І потім це дуже гарно!

Читати  Чому давні єгиптяни перестали будувати піраміди: несподівана причина

Де розташовані: на Львівщині, поблизу села Урич (Сколівський район)

 

Тунель кохання

Що це: Це найромантичніше місце Волині – ботанічний феномен. Це сплетені між собою зарості дерев і кущів в арковій формі уздовж рейок залізниці. Досі функціонують, до речі. Тут їздять товарні потяги до селища Клевань.

Де розташований: Між селищами Клевань та Оржів на Рівненщині

 

Вулкан Старуня

Що це: Єдиний в Україні діючий вулкан і єдиний в світі діючий грязевий вулкан, а також унікальний геологічний пам’ятник, хоча виник, по суті, випадково. У закарпатському селі близько 100 років тому почали розробляти нафтові родовища. Ґрунтові води, насичені киснем, проникають глибоко в землю і, окислюючись, викликають прилив енергії, яка живить вулкан.

Де розташований: в селі Старуня, Івано-Франківщина.

 

Українські Мальдіви

Що це: Острів Джарилгач – єдиний в Україні безлюдний острів. Мрія Робінзона! Тут найчистіші пляжі і блакитна вода, чим острів дійсно нагадує один з мальдівських. Тут водиться багато риби, креветки, мідії. П’ятизіркових готелів тут немає, але можна ночувати дикуном у наметі.

Де розташовані: неподалік від Скадовська, за годину їзди від материка

 

Каньйон диявола, або Гранд-каньйон по-українськи

Що це: Актовський каньйон завглибшки 50 метрів і площею близько 250 га – нагромадження гранітно-базальтових скель, покритих зеленню. Єдиний в Європі, чиї геолого-ландшафтні показники багато в чому збігаються з північно-американськими. Входить до списку чудес природи України. Кажуть, це місце поховання скіфських царів і містична долина.

Де розташований: на Миколаївщині, є частиною парку “Гранітно-степове Побужжя”

 

Оптимістична печера

Що це: природний шедевр, карстова печера, в якій понад 240 км підземних ходів. Печера занесена до книги рекордів Гіннеса як найдовша в світі гіпсова печера. Коли її виявили вперше, думали, вона протяжністю не більше кількох кілометрів. Багато вчених були налаштовані скептично, але ентузіасти з львівського спелеоклубу “Циклоп”, які її досліджували, виявилися оптимістами, що і дало назву печері. До речі, дослідження цієї печери тривають досі.

Де розташована: на Тернопільщині, неподалік села Королівка

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *