Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Коса Бірючий острів – це степ, який закінчується морем. Ідеальне місце для відпочинку, з чистою морською водою та білим піском. Туди їздять послухати тишу.



Бірючий острів розташований в Азовському морі. Добратись туди можна на катері. Гід ще у дорозі інтригує історіями про цю місцевість. Унікальність Бірючого у його природі.
Це не метушливий пляж на Арбатській Стрілці, який розташований на протилежному березі Азовського моря. Туристів на Бірючому зустрічає зовсім інше узбережжя.

На острові розташована президентська резиденція

Відвідувати острів Бірючий туристам дозволили аж у 2015 році. На острові-косі розташована президентська резиденція, яку збудували за часів прем’єра Павла Лазаренка. Об’єкт підпорядкований Державному управлінню справами.

Читати  Flixbus відкриває новий маршрут із Вроцлава до України

Острів декілька разів відвідували Петро Порошенко та Володимир Зеленський. Леонід Кучма був там лише 1 раз.

Коса перетворюється на острів

Коса займає уздовж 24 кілометри, завширшки – 5. Її площа становить понад 7 тисяч гектарів. Бірючий примикає до Федотової коси і до нього також є дорога із Запорізької області. Втім, інколи доїхати є неможливим.

Читати  Відпустка з динозаврами: у США можна забронювати житло у стилі Парку Юрського періоду

У шторм вузький перешийок перемиває і коса перетворюється на острів. Бірючий охороняється законом і входить до складу Азово-Сиваського Національного природного парку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *