Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У Саудівській Аравії відкриють перший у світі “летючий музей”. В ньому буде експозиція з археологічних знахідок, що розмістяться на борту літака.



Музей унікальний тим, що під час екскурсій перебуватиме у повітрі. Потрапити до нього зможуть пасажири рейсу Saudia з Ер-Ріяду до Ал-Ули, стародавнього поселення біля Медини.

“Музей у небі” в Саудівській Аравії: що відомо

Музей є спільним проєктом Королівської комісії у справах Ал-Ули та національного флагмана Саудівської Аравії.

Читати  У Хмельницькому з’явився музей еволюції мін

Під час польоту пасажири зможуть подивитись виставку з копій артефактів, які були зібрані в під час археологічних розкопок в регіоні.

Крім того, відвідувачам планують показати документальний фільм Discovery Channel під назвою “Архітектори Стародавньої Аравії”.

В Ал-Улі ведуться значні роботи місцевими та міжнародними археологами, але ми тільки починаємо розуміти складну природу її минулого. Ал-Ула є прихованою перлиною на Аравійському півострові, і ми повільно відкриваємо таємниці регіону,
– заявила Ребека Фут, директор з археології та дослідження культурної спадщини Ал-Ули.

Читати  У Британії туристам пропонують розслабитися у гарячій ванні з глінтвейном: вартість послуги

Вона додала, що з нетерпінням чекає можливості поділитися додатковою інформацією про роботу з пасажирами подорожі “Музей у небі”.

Своєю чергою Філіп Джонс, головний маркетинговий директор комісії, пояснив, що музей прямо в літаку дозволяє привернути увагу до археологічної роботи у цьому регіоні та залучити сюди туристів із різних країн.

За словами Джонса, наразі це “найбільша археологічна програма” у світі. Сезонні заходи в літаку проводитимуть для місцевих та іноземних відвідувачів увесь рік.

Читати  Гора Еверест виявилася вищою, ніж вважалося раніше – дослідники

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *