Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

1. Історична столиця Італії і столиця архітектури бароко

Турин – місто, чиї вулиці дихають історією. З 1572 року свою столицю в Турин перенесла Савойська династія – так місто стало першою столицею Італійського Королівства. Представники дому, відомого своєю любов’ю до розкоші і тісно пов’язаного з європейськими монархами, розгорнули масштабні будівельні проекти, прагнучи затьмарити інші столиці (читай, Париж). 1861 року Турин став і першою столицею Об’єднаної Італії. Саме об’єднання відбувалося здебільшого в туринських кафе, які працюють досі.



2. Відсутність черг до пам’яток

Коли відкриються кордони, Турин стане справжньою знахідкою для тих, хто пройшов випробування чергами в Парижі або Римі. Відсутність потоку туристів в Турині – наслідок багаторічної політики. Турин – фінансовий і промисловий центр, один з найважливіших світових центрів автомобілебудування, досить багате місто, тому туристичну галузь не розвивали, вважаючи за краще комфортне життя.

Читати  Лувр судитиметься з Pornhub: музей вимагає видалити фрагменти картин з обкладинок аудіогідів

 

3. Одне з найбільш комфортних міст для піших прогулянок

Прогулюватися Турином особливе задоволення. Для цього чудово пристосовані галереї навколо будівель, що захищають від вітру, дощу і палючого сонця. Та й найдовша в Європі пішохідна вулиця Via Garibaldi довжиною понад 1 км розташована саме в Турині. Місто з трьох боків оточене Альпами, які завдяки прямим довгим вулицями проглядаються практично з будь-якої точки міста.

Карта міста нагадує зошита листок в клітинку: завдяки цьому плануванню, закладеному ще римлянами, в Турині дуже легко орієнтуватися. Елегантні площі, красиві парки, набережна річки По – тут є де прогулятися.

4. Захоплююча історія міста

Наша рекомендація: подаруйте собі задоволення прогулянки з хорошим гідом, під час якої пам’ятники, стіни, символи міста «оживуть» і захоплять вас в історію Турина, сюжетні лінії якої не поступаються напруженням пристрастей Ігри престолів. В якості «приправи» прогуляйтеся і по місцях чорної і білої магії, щоб відчути туринський пульс Коду да Вінчі.

Читати  5 місць, які варто відвідати в Парижі

5. Замки

У центрі міста розташовано шість розкішних резиденцій: Палаццо Реале – Королівський палац, Палаццо Мадама, Палаццо Каріньяно, Замок Валентино, Вілла делла Реджина, Палац Кьяблезе.

Палаццо Реале вражає уяву красою і розкішшю – і при цьому ви можете виявитися єдиним відвідувачем в залі. При палаці розташована і Королівська бібліотека, де зберігається і періодично експонується автопортрет Леонардо да Вінчі.

Якщо маєте в своєму розпорядженні час, відвідайте і заміський Літній Палац Венария Реале – Італійський Версаль, «резиденцію для задоволення і полювання» з предметами побуту, костюмами і мистецтвом епохи бароко, оточену садами, парками та лісами.

 

 

6. Езотерика, чорна і біла магія

Вважається, що Турин розташований на перетині світових трикутників Чорної та Білої магії: Турин – Прага – Ліон і Турин – Лондон – Сан-Франциско. У XVI алхіміки розшукували в туринских печерах філософський камінь. Згідно з переказами, палаци Савойя споруджувалися з урахуванням їх відкриттів. І навіть в знаменитій базиліці Сан-Лоренцо, створеної глибоко вірувавшим в Христа Гваріно Гваріні, знаходять символи чорної магії. До речі, чорна і біла магія в Турині – одна з популярних тем для пішохідних екскурсій.

Читати  Вражаючий рожевий колір води: яскраві фото лагуни в Австралії

 

7. Таємні двері

Турин зберігає безліч таємниць. Суворі стіни Королівського палацу приховують один з найбільш розкішних інтер’єрів Європи, який, до слова, лише недавно дозволили фотографувати відвідувачам. Непримітна з вулиці будівля виявляється всередині захоплюючою дух базилікою Сан-Лоренцо, найкрасивішою церквою міста. Звичайні двері в арці – вхід з кафе з інтер’єром XIX століття. Це практично правило Турина: чим скромніший і непримітніший вхід – тим цікавіше всередині.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *