Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Складно знайти людину, яка б не знала, хто такі Леонардо да Вінчі, Ван Гог, Клод Моне, Пабло Пікассо чи Рембрандт ван Рейн. Цими знаменитими художниками захоплюється весь світ, а молоді живописці наслідують їх у своїх працях.



Якщо ви теж поціновувач мистецтва, заплануйте відпочинок у містах, які славляться своїми виставковими залами із легендарними картинами. З усіх музеїв ми відібрали ті, які точно вразять не тільки знавців мистецтва, але й недосвідчених у цьому питанні туристів.

5 найкращих музеїв із картинами

Лувр, Париж

Почнемо з одного із найбільш відвідуваних та найстаріших музеїв – Лувру. Саме тут, за даними Вікіпедії, зберігаються близько 35 тисяч експонатів, серед яких – і зразки художнього мистецтва. Роботи Леонардо да Вінчі, Ежен Делакруа, Рафаеля Санті, Рембрандта ван Рейна і ще багатьох інших митців: впевнені, ви будете в захваті від побаченого.

Зібрали легендарні картини у Парижі завдяки Франциску I та Людовіку XIV. Їхні колекції налічували понад 2 тисячі експонатів та стали основою для експозиції Лувру.

Читати  Знижка 30%: Windrose влаштувала розпродаж квитків на внутрішні перельоти

У музеї можна знайти “Портрет пані Лізи дель Джокондо” або ж знамениту “Мона Лізу” Леонардо да Вінчі. Ця картина є перлиною виставки та часто потерпала від спроб викрадення. Через це в Луврі не тільки посилили охорону, але й встановили куленепробивне скло, що захищає полотно від зловмисників.

Національна галерея, Лондон

Європейський живопис Великої Британії можна знайти у столиці держави – Лондоні. Саме тут розташована знаменита Національна галерея, якою пишається чи не кожен британець.

Відвідувачі галереї зможуть побачити понад 2 тисячі шедевральних робіт художників Західної Європи, починаючи від полотен XII і закінчуючи ХХ століттям. Особливу увагу працівники закладу приділили епосі Відродження, а тому поціновувачі мистецтва зможуть насолодитись роботами геніальних флорентійських і венеціанських митців того часу.

Окрім цього, картини розставлені так, щоб кожен зміг простежити еволюцію художнього мистецтва. На вас чекають геніальні праці да Вінчі, Рафаеля, Тернера, Рембрандта, Сезанна, Ван Гога, Ренуара, Моне, Рубенса, Веласкеса, Ван Дейка, Тіціана і Белліні.

Читати  З Чернігова запустили автобуси до знаменитих Блакитних озер: чому варто їхати

Музей мистецтва Метрополітен, Нью-Йорк

Знаменитий музей у Нью-Йорку, на думку багатьох відвідувачів, – справжня “імперія мистецтва”. У Метрополітені виставлено чимало творів художників, які вважались революційними.

Цікаво, що музей заснували американські бізнесмени ще у далекому 1870 році. Вони хотіли створити артпростір, де можна було захоплюватись мистецтвом і більше пізнати його. До ініціативи швидко долучились меценати, які жертвували твори знаменитих художників. Одним із найбільших вкладів зафіксували у 2013 році: тоді музею передали 78 робіт легендарних кубістів, серед яких – Пабло Пікассо. Загалом пожертву оцінили в 1,1 мільярда доларів.

Національний музей Прадо, Мадрид

Іспанія теж може похизуватись чималою культурною спадщиною. Такі геніальні художники, як Дієго Веласкес і Франсіско Гоя прославляють державу на міжнародній мистецькій арені. Тому й не дивно, що у Мадриді в Національному музеї Прадо виставлені одні з найвідоміших робіт цих митців.

Читати  Морська вода біля узбережжя Одещини відповідає санітарно-гігієнічним вимогам – МОЗ

Усього іспанська галерея зібрала понад 7 тисяч картин і тисяча скульптур. Найбільше поповнення колекції було з 1819 року, коли король Фердинанд VII оголосив музей домом для найцінніших картин і скульптур Іспанії.

Зібрання картин Веласкеса, Гої, Ель Греко, Мурильйо – це не все, чим зможе вразити Національний музей Прадо. Тут також можна побачити роботи Боттічеллі, Тьєполо, Тінторетто та інших знаменитих митців.

Галерея Уффіці, Флоренція

Один із найстаріших музеїв світу розташований в італійській Флоренції. Тут, у знаменитій галереї Уффіці, зберігаються цінні картини та античні скульптури.

Найбільшою прикрасою виставки є унікальна колекція живопису епохи Відродження. Зокрема, у галереї можна побачити “Поклоніння волхвів” Джентіле да Фабріано, “Мадонну з немовлям і ангелами” Джотто, “Мадонну Доні” Мікеланджело, “Народження Венери” Сандро Боттічеллі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *