Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Туристичний маршрут “Трахтемирівська лука – серце Канівських гір” в найближчому майбутньому відкриють на території Державного історико-культурного заповідника “Трахтемирів”. Як повідомили в прес-службі заповідника, маршрут буде проходити між селами Григорівка та Бучак на Трахтемирівському півострові, який є центральною частиною Канівських гір.



Відзначимо, що лукой ​​в ​​українській мові називають дугоподібний вигин річки або берега.

“Канівські гори відомі в геологічній науці як Канівські дислокації і вирізняються унікальною геологічною будовою, яка демонструє нам диво трансформацій земної поверхні. Ці невисокі гори щільною сіткою вкриває розгалужена яружно-балкова мережа. Туристичний маршрут представляє найбільш характерні природні екосистеми цієї місцевості – він поєднує лісову та лучну ділянки вздовж Дніпра, де вченими зафіксовано 15 червонокнижних видів флори та фауни”, – уточнили в заповіднику.

Читати  У Залізному Порту "виросли" гори з водоростей

Уздовж маршруту розташовані 19 археологічних пам’яток, що входять до складу Державного історико-культурного заповідника “Трахтемирів”. Це поселення і городища переважно скіфської, зарубинецької, давньоруської та пізньосередньовічної епох.

На початку маршруту в селі Бучак розташований збережений вітряк (1946 рік), там же найближчим часом повинен з’явитися Бучацький краєзнавчий музей. На маршруті зустрічаються кілька джерел з питною водою, а також гідрологічний пам’ятник Рожен колодязь. Крім того, в Бучаку на маршруті є братська могила загиблих під час Другої світової війни воїнів, а перед Григорівка на постаменті встановлено танк Т-34 в пам’ять про форсування Дніпра – туди буде вести відгалуження маршруту.

Читати  Дивовижне життя Світового океану

Маршрут розрахований на туристів без підготовки, він буде відповідно промаркований: заповідник планує встановити інформаційні схеми, вказівні та інші знаки.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *