Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У неділю, 2 лютого, набули чинності оновлені правила видачі віз Євросоюзу, які повинні спростити поїздки до країн спільноти і сприяти вирішенню міграційної кризи. Про це напередодні повідомила прес-служба Єврокомісії.



“Нові правила ЄС щодо короткострокових віз застосовуються по всьому світу з 2 лютого 2020 року. Вони спрощують легальним мандрівникам подання документів на візу для в’їзду в Європу, сприяють розвитку туризму, торгівлі та бізнесу, забезпечуючи при цьому більше ресурсів для протидії нерегулярним міграційним потокам і загрозам для внутрішньої безпеки ЄС”, – йдеться в повідомленні.

Для громадян країн, що мають угоду з ЄС про безвізовий режим, все залишиться без змін, наголошується на сайті Єврокомісії.

Читати  Ваш ідеальний відпочинок у Хорватії

Рішення змінити візові правила було прийнято Радою ЄС у червні минулого року. Як пояснює Рада, “нові правила забезпечать більш легкі та швидкі процедури отримання віз для легальних мандрівників”.

“Вони дозволяють подання заявок за шість місяців і не пізніше, ніж за 15 днів до поїздки, дають можливість заповнення й підписання форми заявки в електронному вигляді, дозволяють видавати багаторазові візи для постійних мандрівників з позитивною візовою історією на період, який поступово збільшується з одного до п’яти років”, – йдеться в рішенні Ради.

Читати  Фінляндія заборонила в'їзд працівникам з України

При цьому ЄС підвищив консульський збір з 60 євро до 80 євро. “Щоб держави-члени могли краще покривати витрати на оформлення візи, не створюючи перешкод для заявників, візовий збір буде збільшений до 80 євро. Регламент також вводить механізм перегляду кожні три роки необхідності зміни плати за візу”, – уточнює Рада.

Оновлені правила поширюються на отримання короткострокових віз для в’їзду в 22 країни ЄС, що входять до Шенгенської зони. Це Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Іспанія і Швеція. Крім того, за новими правилами можна отримати візи і в чотири асоційовані з ЄС країни: Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію. Єдина короткострокова віза, видана однією з цих країн, поширюється на поїздки в усі зазначені держави на термін до 90 днів в будь-який 180-денний період.

Читати  Октоберфесту знову не буде: фестиваль вдруге скасували

За даними Єврокомісії, на цей час візи для відвідування країн Шенгену повинні отримувати громадяни 105 країн.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *