Travel News

Недешеві подорожі: як зростуть ціни на проїзд у 2021 році в Україні

Що варто знати туристам про подорожчання проїзду у поїздах

Днями стало відомо, що “Укрзалізниця” планує підвищити вартість пасажирських перевезень у 2021 році. У проект фінансового плану на майбутній рік компанія заклала поетапне підвищення тарифів на перевезення пасажирів на 2% щомісяця, починаючи з березня наступного року.



Про це в коментарі кореспонденту УНІАН розповів в.о. члена правління “УЗ”, директор філії “Пасажирська компанія” Олександр Перцовський.

“У проект фінплану на 2021 рік ми закладаємо поступове підвищення тарифу на пасажирські перевезення на 2% щомісяця, починаючи з березня”, – заявив він.

За словами Олександра Перцовського, зростання ціни дасть можливість “Укрзалізниці” інвестувати в підвищення якості перевезень.

“Індексація цін на пасажирські перевезення не відбувалася роками, ми тримали ціни протягом усього карантинного періоду, тому зростання закладаємо як можна більш м’яке: 2% на місяць. Це дозволить нам отримати понад 500 млн грн доходу, що хоч і не перекриє усіх витрат на перевезення, але дасть нам можливість інвестувати в підвищення якості перевезень”, – сказав в.о. члена правління компанії.

Ціни на поїздки залізницею у будь-якому випадку залишаться доступними для споживачів у порівнянні з іншими видами транспорту. Також у компанії заявили, що продовжать розвивати програми лояльності, надавати особливі умови для групових перевезень, тощо.

Що потрібно знати про підвищення цін за проїзд у поїздах туристам і які популярні напрямки можуть зрости у ціні?

Знижками на поїзди Інтерсіті+ користується мало туристів”

Раніше, в серпні 2020 року, “Укрзалізниця” вже запустила програму лояльності для пасажирів поїздів класу Інтерсіті+ – “купуй раніше – плати менше”. Тобто, чим раніше купувати квиток на потяг, тим дешевше він обійдеться.

Вигідні знижки діють у випадках, якщо пасажир купує квитки в Інтерсіті+ за 90-30 діб до дати відправлення самого поїзда. Така знижка діє для поїздок у внутрішньому сполученні по території України. Таким чином, пасажири можуть економити від 40% до 10% вартості квитка.

“Квитки на потяги Інтерсіті+ 1-го класу купують, як правило, люди з достатнім прибутком. Цим класом користуються переважно представники бізнесу. Для цього класу пасажирів планування поїздки за 90 днів є малоймовірним. Хоча, звичайно, якась невелика частина пасажирів все ж буде користуватися даними знижками“, – звертає увагу експерт.

За його словами, ціна квитка в 1-й клас такого поїзда зі знижкою у 40% – це вже вартість квитка у вагон другого класу. Експерт прогнозує, що таку модель знижок на всі класи поїздів “Укрзалізниця” вводити не буде.