Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Боржава, гора Гемба

Боржавський масив підійде для літнього походу навіть новачкам. Щоб дістатися сюди, вам спочатку потрібно доїхати до смт Воловець, з яким є залізничне сполучення. Потім – на місцевому автобусі або ж на таксі доїхати до села Подобовець. Там вже можна починати свій маршрут.



Пропонуємо піднятися на гору Гемба, висотою 1491 метр. Трохи нижче вершини гори розмістилася чайна “Сурія”, в якій знаходять притулок втомлені подорожні. А поруч з Гембою є відомий водоспад Шипіт.

Ви можете зробити похід одного дня і повернутися на ночівлю в будиночок біля підніжжя гір. Або ж вирушити в справжній похід з наметами по Боржавському масиву. А саме: підкорити гору Високий Верх і зупинитися біля метеостанції, оглянувши занедбану сироварню. Потім можна спуститися назад у Воловець.

Говерла

Ще в школі ми дізналися, що Говерла – найвища гора України, а її висота над рівнем моря становить 2061 метр. Мету підкорити Говерлу хоч раз в житті ставлять перед собою не тільки багато українців, але й іноземці. Ось чому цей маршрут досить популярний.

Читати  5 класичних помилок туристів, які відвідують Венецію

Цей гірський шлях не дуже складний і підійде для новачків. Однак все одно потрібно проявити витривалість і стійкість під час підйому. Саме сходження на Говерлу починається біля спортивно-туристичної бази “Заросляк”. Маршрут проходить уздовж річки та веде в ліс. Потім вам потрібно буде підійматися крутими схилами два кілометри. Спочатку ви побачите Малу Говерлу – прекрасне панорамне місце для фото, а потім зможете піднятися на саму вершину Говерли.

Читати  10 головних помилок, які роблять мандрівники в Парижі

Свидовець, Близниця і Велика Близниця

Цей маршрут для туристів середнього рівня підготовки. Вам варто вирушити в похід на гірський масив Свидовець, якщо ви вже ходили в походи раніше. Через полонину Драгобрат вам слід пройти до гір Близниця і Велика Близниця. По дорозі ви зустрінете не одне гірське озеро. Правда, вода тут дуже холодна, навіть влітку.

Читати  Чарівний міст вогнів, який висить серед дерев у лісі Індонезії

Маршрут починається в селі Ясіня, яке має залізничне сполучення. Такий похід зазвичай займає 3-4 дні й ідеально підійде, якщо ви хочете відпочити від міської метушні. Якщо схочете, зможете відпочити на Драгобраті – хоч це і зимовий гірськолижний курорт, влітку тут теж здають будиночки.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *