Travel News

На Житомирщині під час лавандового фестивалю діяв «музей лаванди»

У Пулинах Житомирської області під час лавандового фестивалю в будівлі громадського центру функціонував “музей лаванди”, де відвідувачам розповідали про особливості вирощування цієї рослини та продукцію з неї.



«Мета цього “музею” – популяризувати лаванду, аби люди краще знали про рослину та продукцію, яку з неї виготовляють. Раніше вважалося, що лаванда росте тільки в теплих регіонах України, але як виявилося, вона добре прижилася і в нас на півночі. Це не просто красива, а й дуже корисна рослина, яка використовується у медицині, косметології, кулінарії», – розповіла волонтер фестивалю Світлана Пилявська.

У “музеї” експонували різні види продукції з лаванди, частину з яких виготовляють у громадському центрі, зокрема свічки, мило, ароматизовані палички з лаванди сорту Grosso. Крім того, відвідувачам розповідали про особливості вирощування рослини.

За словами Пилявської, лаванду в Пулинський громадський центр привезли його засновники зі США. Спочатку вона була декором, а згодом на території центру почали проводити лавандовий фестиваль.

Традиційно після фестивалю лаванду зрізають та висушують.

Лавандовий фестиваль у Пулинах, що проходив 3 липня, відбувся вже вчетверте.