Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Влада американського штату Гаваї планує, щоб туристи, які не читають або ігнорують попереджувальні знаки та через це потрапляють у небезпеку, самі платили за свій порятунок.


Про це повідомляє New York Post.

“Гавайські законодавці розглядають законопроєкт, який може вимагати від туристів відшкодувати витрати місцевим рятувальним бригадам, якщо їх (мандрівників – ред.) потрібно було врятувати, бо вони зійшли з промаркованих стежок, увійшли на приватну територію або проігнорували попереджувальні знаки про те, що стежка закрита”, – йдеться в повідомленні.

Читати  Дзеркальні стіни і стародавній форт: найбільш незвичайні готелі для незабутнього відпочинку

Крім того, туристів хочуть штрафувати й за інші дрібні проступки.

Також на Гаваях розглядають інший законопроєкт, який дасть змогу місцевим рятувальникам самим вирішувати, штрафувати необачних туристів чи ні.

Такі законопроєкти й раніше розглядали у штаті, проте вони не набирали потрібного рівня підтримки. Нині ж законодавці повернулися до ідеї штрафувати туристів через напружену ситуацію з місцевим бюджетом у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Читати  Київщина запустила портал для мандрівників

Водночас проти запровадження штрафів для туристів виступають місцеві надзвичайники, бо не хочуть, щоб думка про можливі витрати зупиняла когось перед дзвінком рятувальним службам.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *