Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У північній частині Донецької та Луганської областей розроблять маршрут для українських й іноземних туристів “Шлях, позначений сіллю”.

Про це розповів експерт з питань екотуризму та координатор з розвитку мережі Greenways Ukraine Сергій Підмогильний у програмі “5 вопросов на злобу дня” на телеканалі “Дом”



“Для Донбасу один із ключових магнітів — це Святогірськ, Святогірська лавра, річка Сіверський Донець, вся рекреаційна зона. Але навколо неї є свої “магнітики”. Це, як я говорив, “Шлях, позначений сіллю”. Це маршрут, який об’єднує різні об’єкти. Один із них — відома соляна шахта в Соледарі”, — зазначив Підмогильний.

Читати  «Говерляна-2021»: вихідними відбудеться сходження на найвищу гору України

Також маршрут проходитиме через місця з давніх соляних промислів, які залишилися в селах. Наприклад, Олександро-Калинове — одне з сіл, де добували та випарювали сіль.

“Мені подобається активність Краматорського регіонального ландшафтного парку. Там проводять екскурсії на Білокузьминівські скелі, створені екотуристичні маршрути. У Слов’янську відроджують спадщину керамічного виробництва, це інтегровано в туристичні маршрути”, — додав експерт.

Читати  На Прикарпатті заробили понад 7 мільйонів гривень туристичного збору

Раніше повідомлялося, що на Донбасі, поблизу лінії розмежування, в 2021 році почнуть будувати так звані точки тяжіння — освітні класи, кінотеатри, сільські клуби.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *