Travel News

Музей модернізму відкрили у Львові

Експозиція представляє ретроспективу львівського модернізму від 1914 до 1998 року.

Львівська національна галерея мистецтв імені Б. Г. Возницького презентувала свою нову експозиційну локацію – Музей модернізму. У новому музеї сім залів, в яких виставили майже 200 творів від більш 70 авторів.



Експозиція представляє ретроспективу львівського модернізму від 1914 до 1998 року.

Починає експозицію зал історичного авангарду і високого модернізму 1914-1939 рр. Другий розділ експозиції ілюструє мистецтво за часів тоталітарного пресингу 1939-1953-х років. Тут вперше системно представлені різновиди тактильної абстракції і раннього структуралізму в авторстві Карла Звіринського і художників його “герметичного кола”.

Наступний зал розкриває феномен Євгена Лисика – унікального сучасного сценографа і художника екзистенціаліста.

Четвертий зал присвячений пост-індустріального бунту львівських нонконформістів (Любомир Медвідь, Іван Остафійчук, Романа Жук, Роман Петрук).

П’ятий зал ілюструє масштабне явище “львівського нео-авангарду” – мистецтво 1962-1975 років, що ілюструє нетривалий період повернення сучасної стилістики до львівського мистецтво.

Наступна частина експозиції експонує твори заключної фази сучасної естетики, з еакцентамі на структуралізму, космогонії тематиці і медитативних формах безпредметних образів. Останній зал візуалізує перехідний етап між львівським модернізмом і постмодернізмом. Твори Мирослава Ягоди, Романа Жука, Ростислава Лаха, Андрія Сагайдаковського.

Музей працює щодня, крім понеділка. Ціна квитка для дорослих – 90 гривень; для дітей і пенсіонерів – 20 гривень; для студентів – 50 гривень.