Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Музей волосся у Каппадокії – дивовижне місце, де зберігається понад 16 тисяч експонатів. Втім, подарувати пасмо власного волосся в музей не так просто.



На світі є чимало вражаючих, дивних і навіть огидних музеїв. Одна із таких дивовиж розташувалася в Каппадокії – це Музей людського волосся.

Єдиний музей волосся у світі

Музей розташований у старовинному містечку Анвос: його історія налічує близько 3000 років. Експозиція волосся, яку можна побачити тут – унікальна, аналогів у світі немає.

Читати  Нердлінген – містечко в Німеччині, стіни якого зберігають 72 тисячі тонн алмазів

Власник музею – турок Чез Галіп. Чоловік за професією – гончар. Він має власний магазин кераміки, а в підвалі розташував свій дивовижний музей.

У приміщенні музею скрізь висять пасма: довгі та короткі, різних кольорів та фактури. Усе це волосся – жіноче. За словами власника, в музеї зберігається волосся 16 тисяч жінок.

Читати  «Постав із мертвих». У США чоловік втратив свідомість у горах — його врятували після зупинки серця, яка тривала 45 хвилин

Щодня жінки пропонують власне волосся

Музей волосся почав свою історію у 1987 році. Чез Галіп розповідає, що саме тоді він власноруч відрізав перше пасмо.

Гончар хвалиться, що майже щодня до музею приходять жінки, які пропонують взяти у них пасмо для експозиції. Однак потрапити в музейну колекцію не так просто. Господар не бере фарбоване волосся, а також те, за яким погано доглядали.

Читати  Лоукостер Ryanair має намір завезти до України 20 літаків

Тільки якщо ваше волосся справді сподобається засновнику музею, його можуть взяти у колекцію. Кожне пасмо тут має бірку: на ній вказані ім’я та адреса власниці “експонату”.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *