Travel News

МКІП розпочинає роботу над єдиним сателітним туристичним рахунком

Міністерство культури та інформаційної політики разом із Державним агентством розвитку туризму розпочинають роботу над єдиним сателітним туристичним рахунком.


Про це під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Імідж України” сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

“Ми не маємо досі реальних статистичних даних про те, скільки туристів відвідують Україну. Є дані, що перетинають кордони 14 млн, з них більша частина поляків та молдаван, – зрозуміло, що вони їздять трохи в інших справах, ніж туризм. Лише цього року ми розпочинаємо робити соціологічні опитування, розпочинаємо активну роботу над єдиним сателітним туристичним рахунком, який дасть змогу зрозуміти звідки до нас їдуть, чого насамперед чекають туристи. І в цьому сенсі і Міністерство культури та інформаційної політики, і Державне агентство розвитку туризму зосереджені на забезпеченні стратегічного розвитку просування і дестинації включно з брендингом та іміджем конкретних територій, забезпечення достовірної інформації”, – сказав Ткаченко.

Він додав, що для цього проводитимуться інформаційні кампанії, організовуватимуться відповідні онлайн-платформи.

“Буде подієвий піар, мається на увазі запрошення сюди блогерів, журналістів, які будуть приїздити в Україну, виводити нові туристичні продукти, розвивати атракції, проводити навчання, тренінги всередині країни”, – сказав Ткаченко.

Він наголосив, що важлива складова цього процесу – програма “Велика реставрація”, відреставровані в межах цієї програми об’єкти також можуть бути відвідані туристами.