Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Зазирнути в міфічне око Карпат

У Закарпатській області серед вершин сховалося оповите легендами озеро Синевир, яке називають Морським оком Карпат.



Це найбільше гірське озеро в Україні. Купатися, ловити рибу або ганяти моторними човнами тут заборонено, адже це заповідна зона. Люди, які живуть поруч, п’ють воду, просто набираючи з озера. Щоб не забруднювати водойму, пересуваються на ньому лише на дерев’яному плоті. Влітку озеро практично не прогрівається. А взимку, навіть коли замерзає, виглядає фантастично, – розповідає Леся.

Читати  Відпочинок у "бульбашці": що таке баббл-готелі та де їх шукати

Опинитися в Середньовіччі

Замок Сент-Міклош у Чинадієво один із тих, що ще пам’ятає лицарів і козаків. Щоправда, ще 20 років тому туристи сюди навіть не зазирали, адже в давній будівлі було звалище.

Леся з сумом розповідає, що майже всі замки в Україні у жахливому стані. Що в них не те що жити не можна, а поруч стояти небезпечно. Проте, зазначає, що зусиллями художника Йосипа Бартоша, благодійників і туристів, цей замок поступово відроджується з руїн й тепер може радувати мандрівників.

Читати  Відкриється тільки для багатих: острів Балі має намір заборонити в'їзд "бюджетним" туристам

Навідатися до ведмедів

Реабілітаційний центр для бурих ведмедів біля села Синевирська поляна – ще одна родзинка Закарпаття, яка манить до себе туристів.

Ведуча ділиться, що тварини, яких сюди привозять, постраждали від рук людей. Вони ніколи не жили на волі й не зможуть там вижити, а тут їм створили напівдикі умови, де звірі гуляють, б’ються за їжу, а взимку, як і годиться, впадають у сплячку.

Читати  Водоспади України

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *