Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Коса Обитічна – ландшафтний заказник, що на 30 кілометрів вдається у води Азовського моря. Це чарівне місце, куди щороку їдуть тисячі українців. Як туди добратися, на що дивитися та які ціни – читайте у нашому матеріалі.



Що таке коса Обитічна

Обитічна коса або коса Обіточна площею 220 гектарів. Вона утворилась з піску та панцирів молюсків. Поверхня коси рівнинна, рівень не здіймається більше 2 метрів. На косі є дюни – насипи із піску.

Читати  Вперше за 300 років в Україну привезуть оригінал Конституції Пилипа Орлика

Тут водяться олені, єнотовидні собаки та кабани. Людям, які люблять спостерігати за птахами, треба їхати сюди, щоб помилуватись куликом, чаплями, клячками та великими бакланами.

Як доїхати

Довжина дороги 17 кілометрів і перед тим, як їхати радимо поспілкуватися з жителями Приморська – їх можна знайти у соцмережах. Буває, що деякі ділянки затопляє водою.

Читати  Від українців не вимагають самоізоляції при поверненні з країн "зеленої зони" - МОЗ

Також рекомендують добиратися автомобілем із повним приводом, адже коса досить капризна в плані доріг, тут їх фактично немає, тому прийдеться їхати бездоріжжям з піску.

В’їзд на територію платний:

100 гривень за автомобіль
80 гривень з людини за день перебування

За словами туристів, на косі гарне мережеве покриття і є інтернет. Жити можна у двокілометровий рекреаційній зоні у наметах або ж у власному будиночку на колесах.

Читати  Чому рейси з пересадкою коштують дешевше, ніж прямі: несподіване пояснення

Також є кілька хатин, можна на місці домовитись про житло на косі, проте 5-зіркового комфорту тут нема. Зупинитись можна й у Приморську, тут є кілька варіантів житла, від маленьких будиночків за 400 гривень за добу і до готелів з комфортними умовами.

 

Джерело: О, Море

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *