Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Путівник головними локаціями древнього міста для подорожі на вікенд

Новорічна пора може запам’ятатися не тільки й не стільки застіллям, скільки подорожами. Коли всі новорічні локації Києва вже вивчені (до слова, на час карантину святкові локації столиці невдовзі закриють), постає питання, де б ще побачити святкову атмосферу та заодне побувати у мандрівці.



Найближче до Києва велике туристичне місто – це Чернігів. Лише близько двох годин на автівці – і ви вже милуєтеся чарівними древніми церквами та небанальною новорічно-різдвяною ілюмінацією.

З чого почати прогулянку: головні історичні “перлини”

Читати  Таїланд спрощує в’їзд для вакцинованих туристів

Важливо прибути до Чернігова засвітло, щоб помилуватися всіма його цікавинками.

Річ у тім, що в парку “Чернігівський дитинець” триває реконструкція, тому історичні пам’ятки в ньому ще не отримали такої потужної та якісної підсвітки, як П’ятницька та Катерининська церкви.

Почати огляд чернігівських цікавинок раджу зі Свято-Троїцького собору та його дзвіниці. Потім прямуйте до парку “Болдині гори”.

Хоча він потребує реконструкції та виглядає не дуже презентабельно, парк вартий уваги: у ньому збереглися залишки старовинного кладовища та могила класика української літератури Михайла Коцюбинського, а коли спуститеся сходами, то побачите Іллінську церкву та знамениті Антонієві печери.

Читати  Дітей залишають під магазином, а собак возять у транспорті: цікаві факти про Норвегію

Від обеліска пам’яті захисників Вітчизни в ясну погоду відкриваються чарівні краєвиди з верхівками церков Чернігівського дитинця.

Цю древню частину міста варто відвідати наступною, щоб побачити неймовірну концентрацію історичних перлин:

Спасо-Преображенський та Борисоглібський собори;

Чернігівський колегіум; будинки архієпископа та Івана Мазепи;

чоловічу та жіночу гімназії;

чавунні бастіонні гармати та кілька пам’ятників, серед яких найпопулярнішим є пам’ятник Шевченку (як побачите його, то зрозумієте, чому).

У рамках реконструкції в парку встановили інтерактивний екран, з допомогою якого можна зануритися в історію Чернігова, та великий металевий макет, який дозволяє побачити, як Чернігівський дитинець виглядав у давнину.

Читати  Парк сучасної скульптури PARK3020 запрошує на оновлену експозицію у свою першу річницю

Тепер час насолодитися стрункою білою Катерининською церквою: вона розташована буквально через дорогу від дитинця. Потім алеєю Героїв прямуйте до Красної площі. Вона вас зачарує своєю чудовою панорамою.

Зараз посередині цієї просторої площі височіє чернігівська святкова ялинка. Вона – штучна та доволі стильна, оздоблена плетеними білими, червоними й золотавими кульками.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *