Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Влада Закарпаття планує запустити “Карпатський експрес”. Він курсуватиме з України до Румунії.

Маршрут потяга пролягатиме через румунське місто Сігет – Рахів – Ужгород. Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.


“Карпатський експрес”: деталі запуску

За словами Віктора Микити, у 2022 році на Закарпатті розпочинають роботу з комплексного підходу та стратегічних проєктів, які вплинуть на економічний сектор області. Серед таких проєктів – залізничне сполучення з Румунією.

Читати  10 головних помилок, які роблять мандрівники в Парижі

Вважаємо, що відновлення транскордонного пасажирського перевезення за маршрутом, що проходить через місто Сігет у Румунії, – Ужгород – Рахів, який з давніх часів називають “Карпатський експрес”, може бути саме таким стратегічним проєктом,
– зазначив він.

Микита додав, що наразі Закарпатська ОДА готує пакет пропозицій та дорожню карту відновлення курсування потягу, серед яких:

  • відновлення залізничної та прикордонної інфраструктури за маршрутом курсування потягу;
  • ініціювання питання перед вищими органами влади щодо включення проєкту до “Великого будівництва”;
  • концепт можливого розширення проєкту на Івано-Франківську область та включення за погодженням Прикарпаття до транскордонного діалогу тощо.
Читати  Коли падатимуть ціни на тури до Туреччини

В ОДА вже встигли обговорили проєкт “Карпатського експреса” із консулом Румунії в Солотвино Граціаном-Флоріном Пирву, який висловив свою підтримку. А у лютому заплановано обговорення цього питання із румунськими партнерами та представниками АК “Укрзалізниці”.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *