Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Карнавали – давня європейська традиція, яка пов’язана з перевдяганнями, маскарадами та барвистими процесіями. Але в сучасному світі вже важко здивувати Венеціанським карнавалом, карнавалом в Ніцці або фестивалем лимонів в Ментоні.



Санта-Крус-де-Тенерифе на Канарських островах

У ньому щороку бере участь більше мільйона осіб, поступається в цілому світі тільки карнавалу в Ріо. Протягом тижня перед Пасхою вулиці й площі міста заповнені натовпами в костюмах, які безперервно танцюють і співають, змагаються та обирають королеву карнавалу. Головною подією є яскрава костюмована хода набережною, що супроводжується масштабними феєрверками й нічними гуляннями. Символом закінчення карнавалу є церемонія поховання сардини. Велетенську паперову сардину провозять центральними вулицями у супроводі траурної процесії, а потім спалюють на центральній площі.

Читати  Стало відомо, у скільки Києву обійдеться новорічна ялинка

Мамутонес та ісохадорес

На італійському острові Сардинія найбільш відомий карнавал відбувається в місті Мамояда. Головною окрасою ходи є похмурі й мовчазні мамутонес, а також яскраві й веселі ісохадорес – персонажі місцевого фольклору. Особливо виділяються у натовпі мамутонес: вони одягнуті в чорні овечі шкури, на їх спинах кріпиться багато тяжких дзвіночків для тварин, голову приховують дерев’яні чорні маски й чорні хустки.

Читати  Гуляє Альпами та відвідує замки: собака-мандрівниця, яка подорожує більше, ніж деякі люди

Марді Гра

У містах Франції кожного вівторка перед Попільною середою і початком Великого посту проходить останній день карнавалу “Жирний вівторок”. Традиції Марді Гра сягають своїм корінням дохристиянських кельтських ритуалів: проводи Зими й зустріч Весни, обрання короля і королеви (прообрази Отця і Матері), спалення лялькових тотемів. До свята готують традиційні здобні (“жирні”) солодощі: пиріжки, булочки з кремом, пончики, млинці. Щороку карнавал очолюють “король” і “королева”, які в масках і костюмах їдуть на величезній прикрашеній платформі зі своїм оточенням. Карнавал Марді Гра можна побачити в багатьох містах Франції, у тому числі в Парижі.

Читати  Ryanair став найбільшою авіакомпанією Європи: хто ще потрапив до "повітряного" рейтингу

Ноттінг Хілл

Він відбувається щороку в серпні протягом неділі й понеділка в Лондоні. Провідну роль в карнавалі відіграють представники афро-карибської громади, особливо вихідці з островів Тринідад і Тобаго. Окрім яскравих танцювальних колективів в ході беруть участь платформи з велетенськими ляльками, музикантами й діджеями.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *