Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

5–6 червня у Вінниці на Території SUN відбудеться другий Вікенд мандрівників. Подія присвячена пішим- і веломаршрутам та стане стартом проєкту Camino Podolico.

У програмі Вікенду зустрічі, презентації, музичні виступи, туристичні та спортивні активності. Повний розклад доступний за посиланням.



Захід відбудеться просто неба з дотриманням санітарно-епідеміологічних норм. Участь у ньому безкоштовна. Організатори події: департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради і Барська міська рада. Партнери: турклуб «Бідняжка», мережа туристичних магазинів Gorgany та ГО «Мистецьке об’єднання «Плай».

Для зручності учасників з інших міст та любителів спати під зорями на Території SUN (вул. Маяковського, 243, зуп. «Будинок відпочинку») розгорнеться наметове містечко, де охочі зможуть розмістити або орендувати тимчасові домівки. Містечко стане доступним для заселення з 17:00 п’ятниці, 4 червня, і діятиме до 12:00 6 червня.

5 червня до Території SUN курсуватиме додатковий автобус за маршрутом Вишенька – Будинок відпочинку. Графік відправки:
Вишенька:  9:00, 10:20, 11:40, 13:00, 14:20, 15:40, 17:00, 18:20, 20:00, 21:20.
Будинок відпочинку: 9:40, 11:00, 12:20, 13:40, 15:00, 16:20, 17:40, 19:00, 20:40, 22:00.
Окрім спеціального трансферу курсують рейсові автобуси № 14 і 30.

Основний акцент першого дня Вікенду буде на виступах досвідчених мандрівників, активістів і блогерів, які ділитимуться цікавими історіями, тревел-досвідом та лайфхаками. Йтиметься про екологічний туризм та веломандрівки, підготовку до проходження пішохідних маршрутів, а також цікавинки майбутнього Подільського шляху святого Якова від Вінниці до Кам’янця-Подільського. Серед учасників заходу відомі тревел-блогери Максим Беспалов, Сергій Нагорний, Володимир Кохан (проєкт «Хащі»), Ярина Квітка та Володимир Муляр («Двоколісні хроніки»). Ввечері на гостей Вікенду чекатиме концерт етноф’южн-гурту Folknery.

Читати  Мов кадри з Марсу: неземні пейзажі вулкана Даллол в Ефіопії

Представники магазинів туристичного одягу та спорядження Gorgany організують виставку наметів і гамаків та продаж товарів для туристів, а також презентуватимуть сублімовану їжу торговельної марки ЇDLO з можливістю її дегустації.

На території проведення Вікенду розташують інформаційну точку, фудкорт, лаундж-зону та дружню ватру. Інфоточка при вході на територію допоможе зорієнтуватися в програмі та локаціях, а також забронювати місце на деякі з активностей. Тут буде презентована книга «Римо-католицькі кляштори в Україні» за участю автора Дмитра Антонюка та туристично-краєзнавчий часопис «Вічний мандрівник». У другій половині дня на інформаційній точці будуть присутні представники мультимедійного проєкту Ukraїner, які вирушили в експедицію Поділлям для зйомок нових сюжетів. Команда популярного медіа розкаже про свої відкриття та унікальних людей, які траплялися їм в подорожах різними регіонами України.

Паралельно з виступами та презентаціями у перший день Вікенду будуть доступні й інші активності. Серед них: слеклайн, скелелазіння на Сабарові, велозаїзд та плавання на каное від турклубу «Бідняжка». Маршрут 2 велозаїздів буде прокладено Сабарівським лісом. Для участі потрібно мати свій двоколісник. Для плавання на каное спеціального спорядження не потрібно, лише змінний одяг. Фахівці проведуть усім охочим інструктаж. Плавання на каное озером біля Території SUN триватиме протягом дня.
Реєструватися на скелелазіння на Сабарові, що також буде організоване першого дня, необхідно через форму, доступну на сайті турклубу «Бідняжка», або через інфоточку. Вартість участі – 50 грн за першу спробу, 25 грн за наступні. Спорядження для підкорення вершин надають організатори.

Читати  На Житомирщині розквітла червонокнижна лісова орхідея

Для молодших учасників вікенду буде організовано окрему дитячу програму з аквагримом, конкурсами та майстер-класами.

Другого дня Вікенду охочі зможуть пройти одними з перших частину майбутнього Подільського шляху святого Якова. Шлях святого Якова – це міжнародний культурний маршрут, який бере свій початок від паломницької дороги до могили апостола Якова в іспанському місті Сантьяго-де-Компостела. Проєкт Camino Podolico може стати поштовхом до створення екскурсійних шляхів по всій Україні та з’єднання їх з європейськими маршрутами. Він сполучить 10 громад від Вінниці до Кам’янця-Подільського історичною дорогою через місто Бар.

Учасникам Вікенду мандрівників буде запропоновано пройти частину маршруту – з Вінниці до Селища (детальний трекінг можна завантажити за посиланням https://cutt.ly/tniMfka). Можливі три варіанти проходження: пішки, на велосипедах та каное. Участь в активностях другого дня можлива за попередньою реєстрацією:
1) піший похід (участь безкоштовна)

Читати  На Кіпрі відкрили підводний музей: чому його варто відвідати

2) велозаїзд (потрібно мати власний двоколісник та спорядження, вартість участі – безкоштовна)

3) заплив на каное (вартість участі 350 грн).

Перед проходженням учасники отримають інструктаж та виконають суглобну гімнастику. Маршрут стартуватиме з Території SUN (вул. Маяковського, 243) о 9:30, зупиниться о 10:00 на Сабарівській ГЕС біля сходів (вул. Черняховського) для доєднання інших учасників та завершиться прибуттям у Селище, де можна буде пообідати у місцевих закладах. У Селищі на мандрівників чекатимуть цікаві активності, зокрема відвідання Маріїного парку, прогулянка залишками старовинного Черленківського замка та візит на кінну ферму поблизу мальовничого озера. По завершенню заходу охочі зможуть повернутися до Вінниці рейсовими автобусами по Гніванському шосе або ж далі тестувати Подільський шлях святого Якова та продовжити свій маршрут на Гнівань, Могилівку та Демидівку (довідник по маршруту Camino Podolico доступний за посиланням.

Більше деталей та інформація про спікерів з’являються на сторінці фейсбук-події «Вікенд мандрівників».

 

 

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *