Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У Державному історико-архітектурному заповіднику «Хотинська фортеця» готуються до відзначення 400-річчя Хотинської битви, яка відбулася у 1621 році. На початку осені там планують організувати триденний фестиваль.



“Наприкінці минулого року ухвалили постанову про відзначення пам’ятних дат на державному рівні, до якої увійшло і наше 400-річчя Хотинської битви. Попередньо мова йшла про те, що це буде триденний фестиваль із реконструкцією історичних подій. Також організують фотозони, дитячі інтерактивні локації та інші розважальні заходи”, – повідомила Буйновська.

Читати  У Києві створять туристичний маршрут для людей з вадами зору

За її словами, крім українських реконструкторів історичних подій, на фестиваль у Хотині погодилися приїхати учасники з Польщі та Литви.

“Наразі ми маємо угоду з товариством військової реконструкції із Кам’янця-Подільського, ми заклали власні кошти на проведення реконструкції тих історичних подій. Також будуть залучені реконструктори з Польщі та Литви, які вже дали попередню згоду на участь у цих заходах. Попередньо обговорюються дати з 10 до 12 вересня. Саме на цей період погодилися приїхати реконструктори з Польщі, бо у них там дуже щільний графік. Але, можливо, що ці дати ще трохи посунуться. Сподіваємося, що до того часу вже не буде таких карантинних обмежень”, – додала директорка заповідника.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *