Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У 2020 році Києву виповнюється тисяча п’ятсот тридцять вісім років з дня заснування. 31 травня День Києва ми будемо відзначати в уже звичному за час карантину онлайн-форматі. Незважаючи на пом’якшення обмежень, влада столиці вирішила відмовитися від будь-яких масових заходів в День Києва. Однак альтернативою масштабного святкування з парадами і регатою стануть онлайн-заходи.



У цьому ж матеріалі пропонуємо згадати головні визначні пам’ятки Києва, які обов’язково потрібно побачити кожному.

Культурні пам’ятки Києва

Почнемо з самого центру столиці. Головна площа Києва на Хрещатику – одне з найпопулярніших місць для прогулянок, відпочинку, зустрічей і побачень. Навіть не віриться, що колись тут було Козине болото. Весь Майдан – це зібрання цікавих архітектурних і художніх об’єктів – пам’ятників, скульптур, фонтанів. Тут знаходяться стела з Берегинею, що символізує незалежність України, пам’ятник Архангелу Михаїлу, скульптура закоханих ліхтарів, найбільший торговельний центр і ін. А влітку на Майдані можна помилуватися світловим шоу “танцюючих” фонтанів. З Майдану променями в різні боки розходиться безліч вулиць.

Заповідник “Софія Київська”

Недалеко від Майдану Незалежності на Софійській площі стоїть однойменний Софійський собор, один з найстаріших в місті. У ньому бував сам Ярослав Мудрий. У Києві живе повір’я: поки стоїть Софія – місто переживе будь-які неприємності. Цей храм з самої давнини вважався шедевром архітектури, вражаючи своєю величчю і оздобою. На його території є кілька музеїв і красивий парк. А навпроти Софії розташований ще один цікавий історичний об’єкт – пам’ятник Богдану Хмельницькому

Читати  Дивовижне поряд: де знайти мексиканські пейзажі в Україні

Андріївська церква

Розташована ця велична красуня на легендарній вулиці Києва – Андріївському узвозі, що з’єднує верхню і нижню частину міста. Це прекрасна пам’ятка архітектури і релігії, побудована в стилі бароко за проектом архітектора Бартоломео Растреллі в 1754 році. До речі, тут проходили події фільму “За двома зайцями”, а поруч з церквою установлений пам’ятник героям – Проні Прокопівні та Свириду Петровичу. Та й весь Андріївський узвіз також заслуговує на увагу.

Пейзажна алея

Зовсім неподалік від Андріївської церкви починається Пейзажна алея – один з казкових скверів столиці, де зібрані скульптури найдивовижніших, прикольних, а іноді і дивакуватих істот, виготовлених вмілими і не дуже руками місцевих художників. Тут і Кішка-сороконіжка, і Маленький Принц, і Зайці, і Зебри і ще багато всякого добра, що полюбилося киянам і гостям столиці. Гарне місце для селфі і огляду околиць Києва.

Пам’ятник Володимиру Великому

Високо над Києвом на схилі Володимирської гірки піднімається величезна статуя князя Володимира Хрестителя роботи Петра Клодта, Василя Демут-Малиновського та Костянтина Тона. Це один з головних символів Києва, завдяки якому парк отримали свою назву. Саме до пам’ятника Володимиру ведуть всі сходи і алеї Володимирської гірки. А з панорамного майданчика відкривається вражаючий вид на весь лівобережний Київ.

Читати  Худнемо правильно. Оздоровчий туризм

Пам’ятник Засновникам Києва

Легендарні засновники Києва великі князі Хорив, Кий, Щек і сестра Либідь увічнені в кам’яному моноліті в 1982 році скульптором Василем Бородаєм на мальовничому березі Дніпра. Тут дуже люблять бувати молодята, які вірять у красиву легенду: якщо закинути в човен весільний букет, стоячи спиною до монументу – шлюб буде міцним і щасливим.

Київський фунікулер

Електрична канатна залізниця або ж фунікулер, протяжністю понад 200 метрів, з’єднує дві частини міста: Поштову площу на Подолі з верхньої тераси Володимирської гірки в Верхньому місті. Всього за 3 хвилини ви переміститеся з однієї частини міста в іншу, при цьому відкривається цікавий вид з вікна фунікулера. Загальний перепад висот становить 75 метрів, а вагони рухаються під ухилом 20 градусів.

Миколаївський костел

Красива велична старовинна будівля римо-католицького костелу Святого Миколая розташована на вулиці Великій Васильківській. Одне з творінь відомого польського архітектора Владислава Городецького. З 1980 року костел використовується в якості Будинку органної та камерної музики, так що любителі класики можуть отримати подвійне задоволення – і від споглядання архітектури, і від прослуховування справжнього живого органу.

Читати  Мовою сучасного композитора

Батьківщина-мати

Любителів монументалізму і свіжого повітря обов’язково вразить величезна велична стометрова скульптура, розташована на правому березі Дніпра на території Музею історії України у Другій світовій війні. На момент відкриття в 80-х роках минулого століття сталева скульптура таких розмірів виготовлялася вперше в СРСР. Її авторами стали скульптори Василь Бородай і Євген Вучетич.

Музей під відкритим небом Пирогово

Затишне, колоритне автентичне містечко, що розкинулося на території понад 150 гектарів на південному заході від Києва. Пирогово – це музей української народної архітектури та побуту під відкритим небом, а також найбільший заповідний комплекс в Східній Європі. Тут особлива атмосфера, безліч старих будиночків, млини, дерев’яні церкви, кузня та інші зразки дерев’яного зодчества та побуту XVI-IXX століть. Експонати для музею звозилися з усієї території країни. Сюди можна втекти від шуму і суєти столиці, побродити по численних місцях, які представляють собою збори всього різноманітного українського колориту в єдиному місці.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *