Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Британська компанія Hybrid Air Vehicles презентувала серійну версію перспективного гібридного літального апарату Airlander 10, найбільшого повітряного судна в світі.

Британські інженери розробляють 92-метровий дирижабль Airlander 10 з середини 2000-х років. Планується, що повітряне судно зможе перебувати в повітрі до п’яти днів при вантажопідйомності в 10 тонн.



Апарат зовні схожий на дирижабль, проте відноситься до класу літальних апаратів, важчих за повітря. До 40 відсотків підйомної сили машини створюється газовими обсягами, заповненими гелієм, а інша частина – двигунами з повітряними гвинтами.

Читати  Нова Зеландія відклала відкриття своїх кордонів: що треба знати туристам

Прототип апарату оснащений чотирма дизельними V8 потужністю 242 кіловат кожен, при цьому Hybrid Air Vehicles зазначає, що зараз ведеться розробка електричної установки.

У планах компанії – передати перший Airlander 10 замовникам на початку 2024 року.

Спочатку Airlander 10 розробляли для армії США, проте потім проект був переорієнтований на цивільне використання.

Читати  Молдова презентувала свої туристичні можливості українським туроператорам

Раніше ЦТС писав про те, що компанія Hybrid Air Vehicles спільно дизайн-бюро Design Q розробляють і круїзну версію судна Airlander 10. Перебуваючи на борту такого літального апарату пасажири зможуть побачити такі місця планети, які раніше були доступні лише для любителів екстремального туризму.

Нагадаємо, ЦТС також писав про те, за шість тестових польотів дирижабля сталося кілька аварій, в ході однієї з яких апарат впав на землю і розбився в Кардінгтоне. В результаті інциденту одна жінка отримала незначні поранення, а довколишні автодороги були перекриті через побоювання розливу палива. За свідченням одного з очевидців, причиною аварії став сильний порив вітру, який зірвав повітряне судно з кріплень, після чого і відбулося його падіння. У Hybrid Air Vehicles відзначили, що, швидше за все, дерева порвали оболонку дирижабля, через що той і здувся.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *