Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Київ зайняв восьму позицію у світовому рейтингу міст за кількістю хмарочосів. Їх в столиці до 1222, а це більше, ніж в Лондоні, Лос-Анджелесі або Москві.



У будівництві п’яти- та дев’ятиповерхівок все відносно просто. Вода надходить вгору під тиском в трубах. А ось у висотках на 32 поверхи вже кілька складних інженерних систем: і подача води, і опалення, і пожежогасіння.

Читати  Вперше між Києвом і Скоп'є з'явиться прямий авіарейс

Перш ніж звести високий будинок, на ділянці проводять геологічну і топологічну розвідки. Визначають тип ґрунту, його склад і глибину підземних вод. Багатоповерхівкою вважається кожен будинок, вище 32 метрів. Примітно, що в Києві всі хмарочоси будуються виключно “в ямах”.

Найвища багатоповерхівка в Україні, розташована біля підніжжя столичних Печерських пагорбів, – має рекордні 168 метрів. Всі висотні будівлі тут будують на спусках, щоб в цій частині міста не було об’єкта вище дзвіниці Києво-Печерської Лаври.

Читати  Ліванський музей повернув скарби з Пальміри до Сирії

Якщо хмарочос має понад 30 поверхів, його верхівка може відхилятися в межах двох метрів. І це нормально! Саме тому високі будівлі проєктують без гострих кутів, і в обтічних формах.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *