Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Будинок Бальо  

В пішій доступності від готичного кварталу та вулиці Рамбла, знаходиться ще один туристичний спот і творіння Гауді – будинок Бальо. А ще іспанці називають його “Casa de Ossos”, тобто будинок кісток. Тому що, балкони нагадують черепи, а колони повторюють форму кісток. Поціновувачі творчості Гауді відмічають, що саме під час роботи над цим проектом архітектор  повністю перестав  орієнтуватись на існуючі форми в архітектурі і почав творити свій власний стиль. Завдяки якому і здобув таку популярність.   



Будинок Міла 

А в трьох кварталах від будинку Бальо знаходиться каса Міла – це останній завершений проект Гауді. Після чого він повністю занурився в роботу над Храмом Святого Сімейства. Цю будівлі каталонці прозвали La pedrera, тобто каменоломня. Адже фасад будинку нагадує скелі, які омиваються морськими хвилями. А решітки балконів схожі на водорості. Внутрішній інтер’єр виконаний з характерною для Гауді відсутністю прямих ліній. А стіни оздоблені розписами на міфологічні та релігійні теми.

Читати  Чарівний міст вогнів, який висить серед дерев у лісі Індонезії

Пагорб Монтжуїк

Місце, де зібрано безліч крутих туристичних локацій міста: художній музей Каталонії, музей Жоана Міро, Іспанське село, будівля Всесвітньої виставки, парки, ботанічні сади та навіть середньовічний замок, якому вже 380 років. Крім того, пагорб Монжуїк – це безкоштовний оглядовий майданчик, адже з висоти 173 метри відкривається неймовірний вид на все місто.

Магічний фонтан 

Читати  Український художник підняв з руїн старовинний замок на Закарпатті

Якщо ваша подорож до Барселони припаде на п’ятницю чи суботу, то welcome на вечірнє шоу на площі Іспанії, що знаходиться у підніжжя пагорба Монтжуїк. О 19:00 тут світло, вода та музика поєднуються в одне яскраве дійство. Зазвичай на  шоу збирається багато туристів. Тому ідеальне місце, щоб роздивитись все – це тераса Національного музею.

Гора Тібідабо 

Це найвища точка в місті і саме тому ідеальний оглядовий майданчик. Крім того, тут розташований храм Святого Серця.  Вхід в який абсолютно безкоштовний, тож ви вільно можете зайти та роздивитись внутрішні оздоблення будівлі. А за 2 € піднятись на ліфті на оглядовий майданчик храму. Також на горі є луна парк, якому вже 100 років, де співіснують старі французькі каруселі та сучасні екстримальні атракціони. А ще ви можете завітати в музей сучасних наук CosmoCaixa. Фішка якого затоплена ділянка амазонських джунглів, відтворена в реальному масштабі.

Читати  5 маловідомих країн для незабутнього відпочинку

Парк “Лабіринт орта” 

А у підніжжя гори Тібідабо знаходиться парк “Лабіринт орта”. Парк складається з декількох частин: з романтичного саду з клумбами, які наповненні неймовірними квітами, саду “Los bojes”, який прикрашений деревами цікавих форм та неокласичного саду з палацом та скульптурами. Але найбільше відвідувачів парку приваблює, саме зелений лабіринт з кипарисів. Майте на увазі, що лабіринт не такий простий, як здається і тут легко можна заблукати.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *