Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Будинок Бальо  

В пішій доступності від готичного кварталу та вулиці Рамбла, знаходиться ще один туристичний спот і творіння Гауді – будинок Бальо. А ще іспанці називають його “Casa de Ossos”, тобто будинок кісток. Тому що, балкони нагадують черепи, а колони повторюють форму кісток. Поціновувачі творчості Гауді відмічають, що саме під час роботи над цим проектом архітектор  повністю перестав  орієнтуватись на існуючі форми в архітектурі і почав творити свій власний стиль. Завдяки якому і здобув таку популярність.   



Будинок Міла 

А в трьох кварталах від будинку Бальо знаходиться каса Міла – це останній завершений проект Гауді. Після чого він повністю занурився в роботу над Храмом Святого Сімейства. Цю будівлі каталонці прозвали La pedrera, тобто каменоломня. Адже фасад будинку нагадує скелі, які омиваються морськими хвилями. А решітки балконів схожі на водорості. Внутрішній інтер’єр виконаний з характерною для Гауді відсутністю прямих ліній. А стіни оздоблені розписами на міфологічні та релігійні теми.

Читати  Компенсація готелю, харчування та вартості квитка: які права має пасажир у разі скасування рейсу

Пагорб Монтжуїк

Місце, де зібрано безліч крутих туристичних локацій міста: художній музей Каталонії, музей Жоана Міро, Іспанське село, будівля Всесвітньої виставки, парки, ботанічні сади та навіть середньовічний замок, якому вже 380 років. Крім того, пагорб Монжуїк – це безкоштовний оглядовий майданчик, адже з висоти 173 метри відкривається неймовірний вид на все місто.

Магічний фонтан 

Читати  Найдивніші статуї, що вразять навіть мандрівника зі стажем

Якщо ваша подорож до Барселони припаде на п’ятницю чи суботу, то welcome на вечірнє шоу на площі Іспанії, що знаходиться у підніжжя пагорба Монтжуїк. О 19:00 тут світло, вода та музика поєднуються в одне яскраве дійство. Зазвичай на  шоу збирається багато туристів. Тому ідеальне місце, щоб роздивитись все – це тераса Національного музею.

Гора Тібідабо 

Це найвища точка в місті і саме тому ідеальний оглядовий майданчик. Крім того, тут розташований храм Святого Серця.  Вхід в який абсолютно безкоштовний, тож ви вільно можете зайти та роздивитись внутрішні оздоблення будівлі. А за 2 € піднятись на ліфті на оглядовий майданчик храму. Також на горі є луна парк, якому вже 100 років, де співіснують старі французькі каруселі та сучасні екстримальні атракціони. А ще ви можете завітати в музей сучасних наук CosmoCaixa. Фішка якого затоплена ділянка амазонських джунглів, відтворена в реальному масштабі.

Читати  У нацпарку «Мале Полісся» розцвіли червонокнижні орхідеї

Парк “Лабіринт орта” 

А у підніжжя гори Тібідабо знаходиться парк “Лабіринт орта”. Парк складається з декількох частин: з романтичного саду з клумбами, які наповненні неймовірними квітами, саду “Los bojes”, який прикрашений деревами цікавих форм та неокласичного саду з палацом та скульптурами. Але найбільше відвідувачів парку приваблює, саме зелений лабіринт з кипарисів. Майте на увазі, що лабіринт не такий простий, як здається і тут легко можна заблукати.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *