Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В Україні багато красивих локацій. Це підтверджують і місцеві, і закордонні туристи та натуралісти. Проте деякі села мають не тільки гарні краєвиди, але й цікаві історичні пам’ятки.



Наприклад, село, в якому розташовувалась стоянка кроманьйонців. Або – населений пункт, де створили музей гончарного мистецтва.

Мезин, Чернігівська область

Що подивитись:

  • Мезинський національний природний парк,
  • стоянка кроманьйонців,
  • Археологічний музей.

Мезин – це мальовниче село на березі Десни.

Читати  Найгарніші ліси світу

На початку XX століття тут знайшли знамениту стоянку первісних людей епохи пізнього палеоліту. Про це свідчили предмети побуту, які не мають аналогів у світі. Крім того, подвір’я музею прикрашає справжня кістка мамонта.

Мошни, Черкаська область

Що подивитись:

  • дерев’яні будівлі Городецького,
  • Спасо-Преображенська церква Торрічеллі,
  • наймолодший музей ім. Т. Шевченка.

Це село своєрідна архітектурна схованка. По-перше, в центрі селища стоїть незвична Свято-Преображенська церква. Проєкт будівлі розробив італійський архітектор Джорджо Торрічеллі в середині XIX століття.

Читати  Київ за десять місяців заробив 59 мільйонів гривень туристичного збору

По-друге, тут зберігся дерев’яний будинок архітектора Владислава Городецького. (Це митець, який спроєктував “Будинок з химерами” у Києві).

І третє, теж архітектурне – це єдине, крім Запоріжжя місце, де будували козацькі “Чайки”.

Опішня, Полтавська область

Що подивитись:

  • Національний музей українського гончарства,
  • Музей родини Кричевських,
  • Музей борщу.

Опішня вважається столицею гончарства в Україні. Тут не просто займалися керамікою з давніх-давен, але й пронесли традиції та майстерність крізь віки у сучасність. Так утворився Національний музей українського гончарства – найбільший у Європі!

Читати  Укрзалізниця відновлює курсування поїзда Київ – Варшава

Нещодавно тут відкрили й музей борщу, аби туристи їхали не тільки натхненними, але й ситими. Тут розповідають історію цієї страви, діляться секретами та еволюцією рецептів.

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *