Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В Ісландії зберігся унікальний спосіб випікання смачного та запашного хліба. Як і століття тому ісландці закопують тісто у землю, де воно готується на парах діючих вулканів.



Його так і називають – вулканічний хліб. Кажуть, що найкраще він смакує гарячим, додавши до нього трохи масла.

Розумне використання природного тепла

Ісландія – країна гейзерів та вулканів, і місцеве населення навчилося використовувати їх у домашньому господарстві. Зараз геотермальна енергія направляється на обігрів приміщень, а в давнину з її допомогою готували їжу, зариваючи посуд безпосередньо в землю.

Читати  Суд повернув державі пляж у курортному Коблевому

Через обмеженість ресурсів хліб вважався розкішшю і не вживався кожен день. А коли селянам вдавалося дістати борошно, зазвичай це було житнє або кукурудзяне, вони змішували його з сушеними морськими водоростями і лишайником та випікали запашний вулканічний хліб.

Хоча сьогодні люди використовують сучасні печі, однак деякі ісландські пекарі все ще послуговуються старим методом.

Читати  5 найпопулярніших напрямків для відпустки у лютому

Випікання вулканічного хліба

  • Щоб приготувати цей особливий хліб, потрібно спершу змішати борошно та інші добавки у відповідних пропорціях, а потім помістити у ємність та щільно її закрити.
  • Далі в землі викопують невеликий отвір, поміщають туди тісто та накривають землею так, щоб зверху був невеликий горбик.
  • З цього моменту за роботу береться природа, яка за допомогою гарячих джерел випікає хліб.
  • До повної готовності доведеться почекати приблизно добу, після чого викопати і подати гарячим з маслом, джемом, шинкою, сиром, тунцем або копченим лососем.
Читати  У столиці «чайної» провінції Туреччини будують 29-метрову склянку – бардак

Завдяки підземній парі вулканічний хліб має м’яку губчасту структуру і майже схожий на бісквіт, підкорюючи найвибагливіших гурманів своїм насиченим смаком.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *