Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

На території Туреччини з 2017 року рішенням суду заблокована робота популярного сервісу для онлайн-бронювання житла Booking.com.



Журналісти зібрали інформацію, як забронювати житло, якщо ви подорожуєте Туреччиною, і чи можна обійти заборону.

Чому в Туреччині не працює Booking?

Сайт Booking.com заблокувати у Туреччині на початку 2017 року. Це був проміжний результат позову Асоціації туристичних агентств країни до нідерландської компанії Booking.com B.V..

Читати  Пілот літака заснув під час польоту та пролетів аеропорт: як це могло статися

У Туреччини вважали незаконною заборону сервісу Booking.com для готелів, які співпрацювали з сервісом, встановлювати для клієнтів та інших контрагентів нижчі ціни, ніж для самого онлайн-агентства.

Зверніть увагу! Обмеження роботи сервісу стосується тільки можливості забронювати турецький готель з території Туреччини.

Якщо ви подорожуєте країною і захочете забронювати житло через Booking.com на місці, то не зможете цього зробити. А ось турецький готель з-за кордону або закордонний з Туреччини, тут, як і раніше, можна забронювати без проблем

Чи можна обійти блокування?

Якщо ви звикли до користування послугами Booking.com і не хочете змінювати цей сервіс, то є можливість обійти блокування з допомогою VPN.

Читати  ПЦУ відбудує мазепинську церкву на Чернігівщині

Потрібно змінити турецьку IP на IP іншої країни. Проте через VPN буде передаватися також ваша особиста інформація, яку ви вводите при бронюванні житла.

Фахівці з кібербезпеки радять не використовувати для цього VPN-додатки через слабку політику конфіденційності щодо даних користувачів.

Крім Booking, де ще дешево бронювати житло?

Є ще чимало альтернативних ресурсів, за допомогою яких можна дешево забронювати квартиру в Туреччині.

  • Airbnb – популярний онлайн-сервіс короткострокової оренди житла. В основному тут можна знайти окремі кімнати або апартаменти від власників. Готелі на цьому сервісі не представлені.
  • hotels.com – для тих, хто віддає перевагу комфорту в перевірених мережевих готелях.
  • agoda.com – можна забронювати готелі, апартаменти або гостьові будинки в Туреччині.
  • trivago.com – перед тим, як робити замовлення житло, одночасно порівняти ціни на інших популярних ресурсах і там вони, звичайно, виявляться вищими.
  • sahibinden.com – турецька онлайн-платформа, де можна не тільки зняти нерухомість, але її продати або придбати. Примітно, що коли ви намагаєтеся увійти на цей сайт з-за меж Туреччини, вас попросять створити додатковий акаунт.
Читати  Сто українських дітей поїдуть у червні до Туреччини в межах соціально-культурного проєкту

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *