Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Намібія – держава, розташована на південному заході Африки. Свою назву отримала від пустелі Наміб, яка займає значну частину території республіки. А ось із мови місцевого народу це можна перекласти як “місце, де нічого немає”.



Цікаві факти про Намібію

Найменша щільність населення в Африці

З погляду соціальної дистанції, напевне, не існує більш вдалої країни, адже тут мешкає приблизно 3 людини на кілометр. Для порівняння, площа Намібії більша на 200 тисяч кілометрів за площу всієї України, а осіб там живе приблизно 2 мільйони.

Легка комунікація

Порозумітися в країні легко, адже державна мова одна – англійська. Також тут розмовляють німецькою та місцевою мовою африкаанс.

Читати  МКІП розпочинає роботу над єдиним сателітним туристичним рахунком

Найбільший каньйон Африки

На території Намібії розташований каньйон ріки Фіш. Він вважається другим найбільшим у світі після Гранд-каньйону в США та найбільшим в Африці.

Нестабільна валюта

Гроші в Намібії прив’язані до південноафриканського ранда, тому їхня валюта, намібійський долар, часто коливається. У країні можна розраховуватися карткою, але термінали є не всюди. Якщо платити готівкою – розраховуватися треба місцевою валютою.

Найдавніша у світі пустеля

Як згадувалося вище, назва країни пішла від найдавнішої у світі пустелі Наміб – від 60 до 80 мільйонів років. Оскільки вона дуже суха, вас може здивувати колір піску – насичено-оранжевий.

Читати  Пасажири аеропорту Гельсінкі зможуть перейменувати його на свою честь

Берег скелетів

Якщо любите, коли у вас бігають мурахи по тілу, то неодмінно відвідайте це місце, бо воно одне з наймоторошніших в країні. Тут повсюди валяються уламки кораблів, які розбиваються через густі тумани. Покаячити на березі й подивитися на тюленів та дельфінів можна за 4 950 – 6 600 гривень.

Їжа в країні

З ексклюзиву в країні можна спробувати екзотичні види м’яса: стейк з крокодила.

Намібія – далека країна

Переліт з пересадкою у Франкфурті займе приблизно 16 годин.

Читати  Windrose виконала перший рейс Київ-Одеса-Київ

Самостійне сафарі

Тут можна влаштувати сафарі самостійно: їдете на орендованому джипі до нацпарку, наприклад, Етоша і дивитесь, де і на кого хочете.

Місцеві племена

Щоб побачити кочівників хімба, які обмазують шкіру і волосся охрою з метою захисту від сонця, можна заплатити дуже різну ціну. Через те, що гроші йдуть на благо поселення хімба, ціну вони вибирають самі й в залежності від власних бажань та потреб. За словами мандрівників, відвідати поселення хімба коштує від 810 гривень.

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *